Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2024 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по складу дронів Shahed в РФ: аналітики оцінили наслідки

Удар по складу дронів Shahed в РФ: аналітики оцінили наслідки
Україна завдала удару по складу безпілотників у Краснодарському краї РФ. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Із моменту придбання Росією в Ірану перших ударних дронів Shahed у 2022 році РФ випустила по Україні понад 8 тис. цих безпілотників.

Таким чином, ЗСУ одним ударом по складу у Краснодарському краї змогли знищити майже 5% усіх дронів, які РФ застосувала за час війни. Про це пише аналітик Forbes Девід Акс.

За його словами, знищення 400 безпілотників має знизити темпи російських ударів. Однак, це тимчасова перемога.

"Москва завжди може придбати в Тегерана ще більше безпілотників. Вони також виробляються на заводі в Татарстані на сході Росії. Кремль заплатив 1,7 мільярда доларів, щоб отримати ліцензію на місцеву збірку до 6 тисяч "Шахедів", - зазначив Акс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Були КАБи та боєприпаси з КНДР: у ЗСУ підтвердили удар по арсеналу у Брянській області РФ

Він також додав, що поки неясно, як саме українці завдали удару по цьому складу.

Октябрський розташований усього за 140 миль від лінії фронту. Це робить його доступним для широкого спектра українських боєприпасів. На думку аналітика, майже напевно Україна не використовувала для удару західні далекобійні ракети - американські Tactical Missile Systems, британські Storm Shadow або французькі SCALP-EG. Адже Захід продовжує забороняти Україні бити їхньою зброєю по території РФ.

"Однак на боєприпаси українського виробництва обмежень немає. Крилаті ракети "Нептун" можуть досягати півдня Росії. А ударні безпілотники дальнього радіусу дії, розроблені українською розвідкою, можуть пролетіти на сотні кілометрів далі Октябрського", - пише Акс.

На його думку, атака на склад безпілотників - це частина ширшої тенденції, коли замість того щоб витрачати дорогі ракети ППО на збиття дронів поблизу їхніх цілей, українці намагаються вразити російські боєприпаси до того, як загарбники зможуть їх запустити.

Ударна група угруповання сил та засобів Військово-Морських Сил ЗСУ у взаємодії з підрозділами СБУ атакували базу зберігання дронів біля Октябрьского в Краснодарському краї Росії.

За даними українського Генштабу, там зберігалося близько 400 ударних дронів. За результатами об'єктивного контролю зафіксовано точне влучання в ціль. Була вторинна детонація.

Зараз ви читаєте новину «Удар по складу дронів Shahed в РФ: аналітики оцінили наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути