неділя, 04 лютого 2024 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Лисичанську: відомо, хто збирався в "окупантському осередку"

Удар по Лисичанську: відомо, хто збирався в "окупантському осередку"
У пекарні в захопленому РФ Лисичанську, про обстріл якої 3 лютого заявили окупанти, випікався хліб для ворожих військ. Фото: Новости Донбасса

У пекарні в захопленому РФ Лисичанську, про обстріл якої 3 лютого заявили окупанти, випікався хліб для ворожих військ.

Також там проводилися наради. Про це представники Лисичанської міської військової адміністрації та переселенці з Лисичанська повідомили у коментарі "Суспільному Донбас".

Як розповіли переселенці з Лисичанська, за одним із відео, що опублікувало МНС РФ у Telegram, вони упізнали заклад - ресторан під назвою Adriatic, який був розташований на околиці, що в бік Лисичанського нафтопереробного заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лисичанську був приліт по окупантах - ЗМІ

У Лисичанській міській військовій адміністрації сьогодні повідомили, що пекарня у цьому місці почала функціонувати вже після окупації міста.

"Заклад, про який йде мова, окупанти використовували в своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста. Її запустили, аби випікати хліб для фронту", - зазначив представник Лисичанської МВА.

За його інформацією, прильот був в той час, як окупанти зібрались там.

"Той список загиблих, що гуляє по мережі інтернет, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, Фірсов, який в березні перейшов на сторону окупантів", - наголосили в МВА.

У неділю в Telegram-каналах опублікували список нібито тих, хто загинув внаслідок удару по закладу в Лисичанську.

За інформацію від місцевих жителів, які нині виїхали з міста, у списку є прізвище власника закладу - місцевого бізнесмена, який мав у Лисичанську також магазини. Крім того, місцеві впізнали прізвище чоловіка, який працював у "податковій", створеній окупантами у місті.

Вдень 3 лютого ватажок терористичного угруповання так званої ЛНР Леонід Пасічник заявив про обстріл пекарні у Лисичанську, звинувачуючи в обстрілі українську армію. Він стверджує, що загинули 28 людей. Українська сторона офіційно не коментувала ці заяви.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Лисичанську: відомо, хто збирався в "окупантському осередку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути