середа, 20 лютого 2019 16:00

Убивство депутата: суд виніс вироки 2 підозрюваним

Убивство депутата: суд виніс вироки 2 підозрюваним
Суд виніс обвинувальний вирок двом підозрюваним у справі про вбивство депутата Миргородської міської ради від ВО "Свобода" 29-річного Олега Супруненка. Фото - Дзеркало тижня

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області виніс обвинувальний вирок двом підозрюваним у справі про вбивство депутата Миргородської міської ради від ВО "Свобода" 29-річного Олега Супруненка.

Хачатура Хачатряна та Левона Марданяна засуджено до 10 та 4,6 років ув'язнення відповідно, повідомляє Судова влада України.

"Цивільні позови потерпілих задоволено частково. Стягнуто з засуджених на користь потерпілої - дружини померлого, 34125,37 гривень на відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином, на користь потерпілих - батька та матері по 497000 гривень кожному на відшкодування моральної шкоди", - йдеться в повідомленні.

Напад на "свободівця" Олега Супруненка було скоєно вночі 12 липня 2017 року. План розробив депутат Миргородської міськради від Радикальної партії Хачатур Хачатрян. Мав особисту неприязнь через розбіжності в політичних поглядах. Він забезпечив учасників групи автомобілем ВАЗ, підібрав знаряддя вчинення злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі пограбували і вбили екс-райдепутата

Дочекавшись, коли потерпілий опиниться в темному віддаленому місці вулиці та наблизиться до них, Хачатрян першим вибіг на дорогу. Збив потерпілого з велосипеду, після чого з своїм родичем, Марданяном та та ще одним спільником жорстоко побили Супруненка. У нього відібрали рюкзак, мобільний телефон, нетбук з флешкою. В результаті отриманих травм потерпілий 7 серпня 2017 року помер у лікарні.

Третій нападник у справі про вбивство Олега Супруненка пішов на угоду зі слідством, його раніше засуджено до 7 років позбавлення волі. Четвертий нападник, 39-річний Руслан Хачатрян перебуває у розшуку.

У ніч нападу Олег Супруненко повертався велосипедом зі зміни на місцевому арматурному заводі. До хати не доїхав 200 метрів. Після нападу його знайшли непритомним. Майже місяць пролежав у комі. Очолював миргородський осередок "Свободи". Займався питаннями підняття тарифів на автобусні маршрути у місті. Вважав, що вони завищені. Ініціював створення відповідної комісії. Активно цікавився бюджетом, виділеним на зупинки громадського транспорту. Його теж вважав завищеним у 2 рази. Крім того, намагався протистояти незаконному будівництву у місті.

Зараз ви читаєте новину «Убивство депутата: суд виніс вироки 2 підозрюваним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути