пʼятниця, 30 липня 2021 10:59

Убивство 6-річної дівчинки: що загрожує школяреві

Убивство 6-річної дівчинки: що загрожує школяреві
На Харківщині знайшли вбитою зниклу 6-річну Мирославу Третяк. У злочині підозрюють її сусіда 13-річного Богдана Федя. Фото: t.me/truexanews

Підозрюваному в убивстві 6-річної Мирослави Третяк зі Старого Салтова на Харківщині обрали запобіжний захід.

13-річного Богдана Федя на 30 днів помістили до приймальника-розподільника для дітей. Таке рішення ухвалив Вовчанський районний суд, повідомили в пресслужбі прокуратури області.

Під час огляду на тілі й голові малолітньої виявлені чисельні забиття і синці. Труп дівчинки направили на судово-медичну експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 6-річної Мирослави Третяк: показали фото з місця злочину

Кримінальна відповідальність за злочини настає з 14 років. Тому хлопця можуть визнати винним. Але до в'язниці не потрапить, розповів Gazeta.ua адвокат Сергій Старенький.

"Якщо хлопця визнають осудним і винним – можуть до 18 років відправити до спеціальної дитячої виховної установи. Якщо ж за результатом експертизи визнають неосудним – можуть відправити на примусове лікування. У такому випадку вже навіть за пів року може бути вдома", - розповів адвокат.

Вік на момент скоєння злочину залишається фіксованим. Тобто в разі, якщо судові розгляди затягнуться на рік і хлопцеві на момент оголошення вироку буде вже 14 років — він все одно буде поміщений до приймальника-розподільника.

Слідство триває.

У Старому Салтові на Харківщині знайшли мертвою 6-річну Мирославу Третяк. Дівчинка пішла на прогулянку й не повернулася приблизно о 18:00 28 липня. На пошуки підняли поліцейських і кінологів. До них долучилася небайдужі: 350 людей прочісували занедбані будівлі й місцеві лісосмуги. Пошуки тривали майже п'ять годин. Знайшли Мирославу в занедбаній будівлі за 1 км від її домівки, де немає житла, лише поле й лісосмуга.

Зараз ви читаєте новину «Убивство 6-річної дівчинки: що загрожує школяреві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути