пʼятниця, 08 червня 2018 10:53

"Убивав братський народ" - звільнили онколога, яка відмовилася лікувати атовця

"Убивав братський народ" - звільнили онколога, яка відмовилася лікувати атовця
Віталієві Драгану відмовили у лікуванні у столичному Інституті раку. Фото - cbn.com.ua

Лікар Національного інституту раку Ганна Губарева, яка відмовилася лікувати ветерана АТО з Кропивницького Віталія Драгана, звільнена із займаної посади. Про це повідомила у Twitter виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Лікар, яка відмовила ветерану АТО у лікуванні, вже звільнена. Дякую громадськості та народному депутату Оксані Корчинській за активну позицію на захист наших ветеранів", - написала вона.

Міністр також опублікувала датований 7 червня лист, де зазначено, що учасник АТО Драган, який проживає в Кропивницькому, звернувся в поліклініку інституту раку 1 червня за направленням Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед атовцем, якого змусили викопати собі могилу, вибачились на колінах

"Під час огляду Драгана лікарем гематологічного відділення Губарєвою була допущена неетична поведінка. Із цього приводу було проведено службове розслідування. Лікар Губарєва звільнена із займаної посади", – ідеться в документі.

Супрун запевнила, що прослідкує, аби Віталій Драган отримав необхідну допомогу.

Інцидент стався 1 червня. Житель Кропивницького, колишній учасник АТО на огляді в Національному інституті раку почув від лікаря Ганни Губаревої звинувачення у "вбивствах на Донбасі братнього народу". Після того, як колишній військовослужбовець розповів про цю історію в соцмережі, керівництво Національного інституту раку почало службове розслідування. Головний лікар вибачився від імені адміністрації медустанови. Розслідування показало, що лікар-гематолог родом із Донецька, а раніше працювала в Макіївському онкодиспансері, має 34 роки стажу. Від своїх слів лікар не відмовлялася, назвавши їх "особистою думкою".

Зараз ви читаєте новину «"Убивав братський народ" - звільнили онколога, яка відмовилася лікувати атовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути