понеділок, 27 січня 2020 20:28

Убивство Дарини Лук'яненко: прокурор подав неочікуване клопотання

Убивство Дарини Лук'яненко: прокурор подав неочікуване клопотання
Микола Тарасов із селища ­Іванівка на Одещині зізнався в ­убивстві односельчанки 11-­річної Дарини Лук'яненко. Пізніше заявив, що свідчення з нього вибили поліцейські. Фото: УСІ

Справу про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко із Іванівки на Одещині будуть слухати в закритому режимі.

Відповідне клопотання подав представник прокуратури під час підготовчого засідання 27 січня. Мова йде про призначення обвинувального акту до розгляду.

Суд клопотання прокурора підтримав, повідомили в пресслужбі. Отож наступне засідання, яке призначене на 6 лютого, пройде в закритому режимі.

Сам обвинувачений Микола Тарасов і його представник просили проводити розгляд у відкритому судовому засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На побачення ніхто не ходить: як живе в СІЗО підозрюваний у вбивстві Дарини Лук'яненко

Під час перерви Тарасов заявив журналістам у суді, що не вбивав Лук'яненко. Нібито він зізнався у вбивстві під тиском правоохоронців, які, за його словами, погрожували, що вб'ють його і заподіють шкоду його батькам. При цьому він сказав, що не відмовився офіційно від свідчень, оскільки адвокат порадив це зробити під час відкритого засідання.

Також сьогодні прокурор заявив клопотання про продовження Тарасову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і залишив Тарасова під вартою до 26 березня.

Дарина Лук'яненко зникла 13 червня торік дорогою до школи. За тиждень її тіло знайшли у вигрібній ямі на подвір'ї приватного будинку родини підприємців Тарасових. У вбивстві зізнався молодший син подружжя – 22-річний Микола. За даними слідства, він затягнув дівчинку до себе в будинок і намагався зґвалтувати, але не зміг. Тоді вбив дівчинку, а щоб приховати сліди злочину, сховав тіло у вигрібній ямі. Миколі Тарасову інкримінують одразу 4 статті: замах на зґвалтування неповнолітньої, незаконне позбавлення волі, вбивство дитини й наруга над тілом загиблої. Йому загрожує довічне ув'язнення. На одному з судових засідань Микола Тарасов заявив, що своєї провини він не визнає. І що це поліцейські силою змусили його зізнатися в убивстві.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Дарини Лук'яненко: прокурор подав неочікуване клопотання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути