неділя, 24 жовтня 2021 22:32

Тікав від лісничих: на Чернігівщині помер браконьєр після вбивства лося
3

У лісі поблизу села Смолянка Олишівської територіальної громади на Чернігівщині браконьєри вбили лося. Злочин скоїли у суботу, 23 жовтня.

Тварині було приблизно два роки, повідомила пресслужба поліції регіону.

"Увечері до поліції подзвонив лісничий. Повідомив, що на території мисливсько-рибальського підприємства він з напарником виявили осіб, які імовірно вбили лося. Групу з чотирьох чоловіків вони заскочили саме під час обвалювання туші", - розповіли правоохоронці.

Фото: Нацполіція

Чоловіки пообіцяли показати лісничим документи. Проте усі почали тікати до своїх автомобілів. Під час втечі мисливець 1973 року народження, який застрелив лося, помер.

"Під час втечі одному з чоловіків стало зле. Вн схопився за серце і впав. Решта - сіли в автомобілі та зникли. Причину смерті мисливця встановлять медики", - додали в поліції.

Правоохоронці встановили особи всіх причетних до вбивства тварини. Троє з чоловіків мешканці Київщини, четвертий із Чернігівщини. Останній виявився єгерем цих угідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині червонокнижну тварину врятували від смерті

У 58-річного мешканця Мринської громади поліція вже вилучила зброю. Її, м'ясо тварини та решту речових доказів направили на експертизу.

Триває досудове розслідування. За скоєне зловмисникам загрожує штраф від 17 тис. до 51 тис. грн або громадські роботи від 160 до 240 год. Можливе й обмеженням волі до трьох років.

У Ворзелі на Київщині табун лосів вискочив на дорогу. Одного збила машина. У тварини відкритий перелом ноги.

Зараз ви читаєте новину «Тікав від лісничих: на Чернігівщині помер браконьєр після вбивства лося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути