Ексклюзиви
субота, 18 березня 2023 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розкрили задум Кремля щодо Авдіївки

У ЗСУ розкрили задум Кремля щодо Авдіївки
Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Фото: Генштаб ЗСУ

Російське командування зосереджене на тому, аби взяти в кільце Авдіївку.

Саме місто їм не потрібне, але ворог хоче локалізувати українські Сили оборони, які там знаходяться. Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає Gazeta.ua.

За його словами, протягом минулої доби ворог 21 раз спробував атакувати позиції в районі Авдіївки та Мар'їнки, але взагалі безрезультатно.

"На жодному з бойових рубежів вони не досягли успіху. Вночі ворог взагалі перестав атакувати. Напевно, це пов'язано з чисельними втратами", – каже Дмитрашківський.

За його словами, лише за вчорашній день противник втратив близько двох рот особового складу вбитими та пораненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти весь день обстрілюють Авдіївку: показали наслідки

"Натомість стало відомо, що в районі Авдіївки та Мар'їнки в підрозділ 155-ї бригади морської піхоти ЗС РФ долучили ще підрозділ російського спецназу 98-ї десантно-штурмової бригади. Це таке собі підсилення, але морально-психологічний стан даного підрозділу рівний нулю. Тому що зможе зробити цей спецпідрозділ не відомо", – зауважив Дмитрашківський.

Він зазначив, що на Авдіївському напрямку російські війська досить сильно намагалася атакувати два тижні тому, але зазнали досить значних втрат в живій силі та техніці.
"Відповідно їм потрібен час для відновлення. Підрозділ 98-ї бригади, як відомо, з останніх резервів боєздатних на даному напрямку", – сказав речник.

Він додав, що ворог на цьому напрямку дещо знизив свою активність, спостерігається накопичення сил і засобів РФ.

"Але, для російських військових пенсіонерів, які знаходиться в Кремлі, для них основним задумом є взяття в кільце Авдіївки. Саме місто їм не потрібне, а їм треба локалізувати всі сили оборони, які знаходяться в цьому місті. Поки що всі ці спроби марні, і власне, очікуємо, що буде далі. Але з огляду на все помітно, що ворог уже досить виснажений", – підсумував Дмитрашківський.

Російські окупанти намагаються перерізати постачання Бахмута Донецької області.

Війська РФ 17 березня вдарили по лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна. Про це йдеться у звіті ISW.

За даними росЗМІ, окупанти захопили Красногорівку (8 км на північ від Авдіївки), хоча візуального підтвердження цих тверджень ISW досі не спостерігало.

Російський блогер заявив, що російські сили навряд чи швидко просуватимуться на північ від Авдіївки після заявленого захоплення Красногорівки і що передчасно говорити про можливість оточення окупантами українських сил в Авдіївці.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розкрили задум Кремля щодо Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути