неділя, 07 травня 2023 01:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли про західних політиків, які радять не звільняти Крим

У Зеленського розповіли про західних політиків, які радять не звільняти Крим
Кілька західних політиків застерігають Україну щодо її планів про деокупацію Криму, розповіла остійна представниця президента в АРК Таміла Ташева. Фото: УП

Кілька західних політиків застерігають Україну щодо її планів про деокупацію Криму, адже це нібито може призвести до "ядерної війни".

Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними. Про це розповіла постійна представниця президента в АРК Таміла Ташева в інтерв'ю PAP.

Ташева розповіла, що, побоюючись російської відплати, деякі "політики, а не країни", закликають українську сторону відмовитися від планів повернення півострова.

"Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму пролунали вибухи: окупанти заявили про роботу ППО

Ташева зазначила, що Росія не застосує тактичну ядерну зброю, адже Путін розуміє, що це для нього точка неповернення і знищення всієї системи, яку він злочинно будував на окупованих територіях.

"Ми звільнили Херсон пів року тому, і нічого не сталося, хоча, на думку Москви, це було так зване порушення територіальної цілісності Росії. Згідно з ядерною доктриною Путіна, вони повинні були негайно застосувати тактичну ядерну зброю", – навела приклад представниця президента.

Постійна представниця не хоче розкривати імена політиків, на яких вона посилається.

Вона також додала, що немає точної дати, коли ЗСУ звільнять півострів, але, уточнює, що, "напевно, найближчим часом".

У тимчасово окупованому Криму створюють запаси їжі та води на випадок ізоляції півострова.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях півдня ворог готує евакуацію колаборантів на випадок українського контрнаступу. Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зокрема, в Запорізькій області вже розроблений план евакуації працівників окупаційної адміністрації та членів їх родин до Криму.

Аналогічна ситуація на Херсонщині. Більшість колаборантів з населених пунктів на косі Арабатська стрілка вже покинули регіон.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли про західних політиків, які радять не звільняти Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути