четвер, 01 грудня 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали кількість знищених, скалічених і полонених окупантів

У Зеленського назвали кількість знищених, скалічених і полонених окупантів
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав незворотні втрати РФ у війні проти України. Фото: gettyimages.com

Втрати Росії у війні проти України вже становлять близько 200 тисяч військових.

Це ‒ з урахуванням поранених, взятих в полон та зниклих безвісти, повідомив у коментарі російському опозиційному каналу Ходорковський LIVE радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, в Україні на сьогодні знищено близько 90 тисяч російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізовані росіяни масово гинуть в Україні – Маляр

"Ця цифра безумовно заокруглена. Незворотні втрати, включаючи санітарні ‒ це поранені, ампутанти, тяжкі хвороби, здача в полон, зниклі безвісти ‒ це цифра близька до 200 тисяч", ‒ сказав Подоляк.

За його словами, у Росії нині йде мобілізація, щоб компенсувати втрати. При цьому в Україні жодних додаткових мобілізацій не проводиться.

"Ми ніяких додаткових мобілізацій не оголошуємо, тому що компенсувати ті втрати, які ми зазнаємо ‒ вони досить зрозумілі і немає потреби її оголошувати", ‒ сказав Подоляк.

За листопад українські захисники знищили 16 970 російських солдатів. Це найбільша кількість за місяць упродовж всієї повномасштабної війни, повідомила пресслужба Міноборони 1 грудня. "Новий рекорд Сил нашої оборони", – йдеться в повідомленні.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 1 грудня становлять 89 440 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 560 російських загарбників. Також ворог знову не дорахувався техніки, повідомив український Генеральний штаб.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали кількість знищених, скалічених і полонених окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути