пʼятниця, 29 квітня 2022 04:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Запорізькій області росіяни роблять з місцевих "живі щити"

У Запорізькій області росіяни роблять з місцевих "живі щити"
Спроби наступу росіян у Запорізькій області залишилися без успіху. Фото: ОК "Південь".

У Василівці Запорізької області значно збільшилася кількість російських військових. Вони розміщуються у житлових кварталах, аби ховатися за цивільними та використовувати їх як "живий щит".

Про це повідомила Запорізька ОДА в Facebook.

Також там окупанти роздають гуманітарну допомогу та медикаменти лише тим, хто їх підтримує. Однак більшість співпрацювати з росіянами відмовляються.

Залишається напруженою ситуація у Пологівському районі. Там багато руйнувань. Під обстрілами знаходяться Оріхів та Гуляйполе, а також населені пункти навколо.

"У селах Ботієве та Строганівка Мелітопольського району окупаційна комендатура вимагає від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля. Однією з умов безпечної роботи є відсутність на полицях магазинів товарів українського виробництва. Натомість українських підприємців активно агітують торгувати товарами з Криму та вводити "рубльову зону", - говориться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обдурені окупанти потрапляють у пастки ЗСУ на Запоріжжі

Також загарбники намагаються зміцнити свої позиції у Запорізькій області.

"Ворог намагається скувати наші війська та утримати раніше зайняті рубежі, здійснює вогневе ураження позицій підрозділів Сил оборони Запорізького краю із застосуванням реактивних систем залпового вогню і артилерії практично вздовж всієї лінії зіткнення. Росіяни безуспішно намагаються наступати і продовжують посилювати угрупування військ", - повідомила ОДА.

Російські терористи обстріляли ракетами Запоріжжя 28 квітня. Внаслідок цього троє людей отримали поранення. Серед них - дитина.

Зараз ви читаєте новину «У Запорізькій області росіяни роблять з місцевих "живі щити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути