неділя, 26 липня 2020 12:07

У Запоріжжі протестували через звільнення під заставу чоловіка, що побив "азовця"

У Запоріжжі протестували через звільнення під заставу чоловіка, що побив "азовця"
Під стінами нацполіції у Запоріжжі ветерани АТО, активісти Національного корпусу провели акцію протесту. Фото: Максим Зайченко

У Запоріжжі під заставу в 40 тис. грн. 24 липня із СІЗО вийшов чоловік, який нещодавно побив бійця полку "Азов". Під стінами ГУНП в Запорізькій області ветерани АТО, активісти Національного корпусу провели акцію протесту.

Військовослужбовець перебуває в комі. Про це повідомив ветеран АТО Максим Зайченко у фейсбуці.

"О 17:00 було випущено із СІЗО людину, яка завдала удару бійцеві полку "Азов" Олегу Черевку. Після удару Олег впав та вдарився головою і зараз перебуває в комі 3-го ступеня. Майбутній стан Олега під питанням, ніхто не знає, що з ним буде… Людина, яка завдала удару, яку затримали правоохоронні органи, вийшла із СІЗО під заставу 40 тис. гривень. Тож питання викликали і процесуальні дії прокуратури та слідчих органів НП. Власне по відповіді на ці питання ми і прийшли на вулицю Матросова до Нацполіції, де змогли почути звіт начальника ГУНП в Запорізькій області та процесуального прокурора", – зазначив Максим Зайченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць "Азова" в комі після побиття в Запоріжжі

Зараз прокуратура готує апеляційний позов щодо повернення нападника до СІЗО. Керівник ГУНП в Запорізькій області запевнив, що слідкує за справою і готовий налагодити комунікацію з громадськістю.

В Запоріжжі 22 липня чоловік побив бійця батальйону Азов, зараз він знаходиться у комі. Бійка зав'язалася через зауваження військовослужбовця в сторону чоловіка, який чіплявся до дівчат біля супермаркету. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 29-річний військовослужбовець приїхав додому в звільнення. Молодика, який побив бійця "Азова", вдалося вирахувати по камерах спостереження. Це раніше судимий 29-річний житель Запоріжжя. Йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі протестували через звільнення під заставу чоловіка, що побив "азовця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути