четвер, 27 січня 2022 23:37

У військовій частині, де солдат розстріляв співслужбовців, раніше траплялися самогубства

У військовій частині, де солдат розстріляв співслужбовців, раніше траплялися самогубства
Під Дніпром затримали солдата Артема Рябчука, який вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

У військовій частині Національної гвардії у Дніпрі, в якій солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх побратимів по службі, раніше трапилося два самогубства.

Вони сталися протягом двох років: перше - 2018 року, друге - 2019 року. Про це повідомив уже колишній командувач Нацгвардії Микола Балан на брифінгу у Дніпрі, передає Gazeta.ua.

Так у 2018 році, менше ніж через рік після прийняття присяги загинув 19-річний Мансур Вержаковський. Початкова версія слідства про самогубство не підтвердилася. Слідство досі триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Дніпрі: слідчі озвучили перші версії

У 2019 році загинув 20-річний Андрій Кіба з цієї ж військової частини. Він загинув через 2,5 місяці після прийняття присяги. Досудове розслідування кримінального триває.

Командувач Національної гвардії Микола Балан подав у відставку через стрілянину в Дніпрі. Він із травня 2019 року виконував обов'язки командувача Нацгвардії. У червні того ж року президент Володимир Зеленський призначив його на цю посаду.

Від виконання обов'язків на час розслідування також відсторонили командира військової частини, де сталася трагедія, його заступника по роботі з особовим складом і начальника штабу.

Трагедія сталася сьогодні, 27 січня, близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу.

До поліції надійшло повідомлення про те, що військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь із автоматичної зброї. На той момент у кімнаті були близько 22 солдатів. Двоє з них змогли вибігти на вулицю та викликати поліцію і "швидку". У результаті п'ятеро військовослужбовців загинули на місці, ще п'ять осіб отримали поранення.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Автомат і набої були при ньому.

Зараз ви читаєте новину «У військовій частині, де солдат розстріляв співслужбовців, раніше траплялися самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути