Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2013 11:35

У Тунісі "феменку" оштрафували на 182 долара

У Тунісі "феменку" оштрафували на 182 долара
Аміна Тейлер. Фото: panorama.am

У Тунісі суд визнав місцеву активістку феміністської групи Femen винною у зберіганні вибухонебезпечного об'єкта і засудив її до штрафу на суму, відповідну 182 доларам США. Про це у четвер, 30 травня, повідомляє Associated Press.

Тим часом, Аміна Шбоі (Amina Sboui), більш відома під псевдонімом Аміна Тайлер, залишається в ув'язненні за іншими, більш тяжким, звинуваченнями. Зокрема, прокуратура має намір пред'явити їй осквернення кладовища і образу суспільної моралі. Наступне судове засідання відбудеться 5 червня.

Біля будівлі суду, де розглядалася справа Тайлер, зібралося близько 200 осіб, які вигукували гасла проти дівчини і звинувачували її в образі ісламу.

Тайлер була заарештована 19 травня в місті Кайруан, де, як стверджує слідство, написала слово "Femen" на стіні кладовища біля мечеті. Крім того, її звинуватили в зберіганні небезпечної речовини - балончика з перцевим газом.

Аміна Тайлер здобула популярність на батьківщині та за її межами після того, як виклала в інтернет свої фотографії з оголеними грудьми. При цьому на тілі дівчини було написано, що її тіло належить їй, а не суспільству. Після цього Тайлер довелося ховатися від розлюченої мусульманської громадськості. Повідомлялося також, що вона планує виїхати до Франції.

29 травня у столиці Тунісу були затримані три активістки Femen - німкеня і дві француженки - які роздяглися на знак підтримки своєї туніської соратниці.

Зараз ви читаєте новину «У Тунісі "феменку" оштрафували на 182 долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути