Ексклюзиви
субота, 01 липня 2023 13:33

У Таджикистані розповіли про чоловіка, який влаштував стрілянину в аеропорту Кишинева

У Генпрокуратурі Таджикистану повідомили про особу чоловіка, який 30 червня влаштував стрілянину в аеропорту Кишинева та вбив там двох людей.

Він є учасником організованої злочинної групи. Про це пише NewsMaker.

За даними прокуратури Таджикистану, 43-річний Рустам Ашуров утік до Молдови після того, як проти нього порушили справу за викрадення першого заступника керівника одного з банків Душанбе 23 червня.

Автор: t.me/Ungureanu112
  У мережі опублікували фото стрільця з аеропорту в Кишиневі
У мережі опублікували фото стрільця з аеропорту в Кишиневі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові викрили російських агентів: семеро заарештованих

"Під час слідства встановлено, що одним із учасників організованої злочинної групи є Ашуров Рустам Карімович, громадянин Республіки Таджикистан, 25 березня 1980 року народження, житель міста Душанбе. Він після скоєння цього злочину втік до Молдови через Турецьку Республіку з метою надалі сховатися в країнах Європейського Союзу", ‒ йдеться у повідомленні.

Першого заступника керівника АТОВ "Орієнтбанк" Шухрата Ісматуллоєва викрали 23 червня о 22:10. Організована злочинна група скоїла свій злочин на вулиці Закаріє Розі, що у місті Душанбе.

За даними Telegram-каналу Ungureanu 112, Ашуров має подвійне громадянство – Таджикистану та Росії. Його також супроводжували двоє чоловіків. Їх зараз розшукують.

ЗМІ повідомляють, що Ашуров нині перебуває у критичному стані. За скоєний у Молдові злочин йому загрожує довічне ув'язнення.

В аеропорту Кишинева ввечері 30 червня сталася стрілянина. Стріляв у столиці Молдови один із пасажирів-іноземців.

За інформацією молдовського МВС, іноземний громадянин, якому не дозволили в'їхати на територію Республіки Молдова, застосував вогнепальну зброю. Бійцям поліцейської бригади спеціального призначення FLASH вдалося знешкодити агресора.

Зараз ви читаєте новину «У Таджикистані розповіли про чоловіка, який влаштував стрілянину в аеропорту Кишинева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути