пʼятниця, 14 липня 2017 18:10

У столиці затримали агента російських спецслужб

У столиці затримали агента російських спецслужб
У Києві затримали агента російських спецслужб. Мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування військових частин та з'єднань ЗСУ та Нацгвардії. Фото – прес-центр СБУ

14 липня у Києві затримали агента спецслужб Російської Федерації.

Він намагався отримати таємну документацію у військовій сфері та завербувати представника Міністерства оборони. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби поширюють інформацію від імені РНБО

"Уродженець та мешканець Донецька, час від часу перебуваючи у Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування військових частин та з'єднань ЗСУ та Нацгвардії. Його також цікавило постачання до України військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американського навчання "СІ Бриз- 2017", установчі дані про офіцерів – інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців. Для цього шпигун встановив конфіденційні стосунки з колишнім офіцером ЗС України",— сказано у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за статею державна зрада. На час слідства він перебуватиме під вартою.

На Донбасі затримали двох агентів російських спецслужб. Агентурна мережа була організована представниками головного розвідувального управління генштабу збройних сил Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «У столиці затримали агента російських спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути