вівторок, 07 квітня 2020 15:13

У столиці різко збільшився рівень забруднення повітря

У столиці різко збільшився рівень забруднення повітря
У ДСНС кажуть, що рятувальники продовжують ліквідовувати лісову пожежу у Чорнобилі, яка спалахнула ще 5 квітня. Фото: ТСН

7 квітня у Києві зафіксували найвищий рівень забруднення повітря.

Причиною ситуації стали масштабні пожежі у зоні відчуження та столиці, про це повідомляє Telegram-бот Якість повітря у Києві.

Згідно з останніми показниками, за максимально допустимого показника до 50 в Києві та області у середньому рівень забруднення сягнув понад 100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в Чорнобильській зоні: рятувальники розповіли про ситуацію

Позняки – 160, Харківський масив – 162, Осокорки – 158, Борщагівка – 110, Троєщина – 168, Видубичі – 110, Оболонь – 157, Лісовий масив – 53, Протасів Яр – 77, Нивки – 96, Лук'янівка – 102, Солом'янський район – 90, Голосіївський район – 76, ВДНГ – 102, Вишневе – 75, Ірпінь – 158, Бориспіль – 138, Бровари – 114.

В ДСНС кажуть, що рятувальники продовжують ліквідовувати лісову пожежу в Чорнобилі, яка спалахнула ще 5 квітня. До гасіння залучили 120 осіб і 29 одиниць техніки, зокрема один вертоліт, яким учора скинули 38 тонн води. У службі переконують, що радіаційний фон по Києву та області - у межах норми і не перевищує природних фонових значень. Тим часом у столиці не вщухають локальні пожежі. Так 7 квітня полум'я охопило лісову ділянку в районі Корчуватого – Столичного шосе. Відео інциденту, опублікованого "Києвом оперативним", зняли свідки з вікна багатоповерхівки.

Київська поліція знайшла чоловіка, який, імовірно, спричинив пожежу поблизу села Володимирівка Котовського лісництва. Це 27-річний житель села Рагівка Київської області.

Зараз ви читаєте новину «У столиці різко збільшився рівень забруднення повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути