Ексклюзиви
субота, 30 червня 2012 13:29

У США вогонь дістався до околиць Солт-Лейк-Сіті: загасити не вдається
11

У місті Колорадо-Спрінгс пожежа вирує безконтрольно
Фото: Фото: Reuters
Знищено 350 будинків у Колорадо-Спрінгс
Задіяні шість вертольотів
Пожежникам вдалося ліквідувати 25% пожежі
З пожежами борються близько тисячі людей

Двоє людей загинули, десять вважаються зниклими безвісти в результаті лісової пожежі, що знищила 350 будинків у місті Колорадо-Спрінгс (штат Колорадо) в центральній частині США, пише в суботу газета Missoulian з посиланням на поліцію.

Команда рятувальників напередодні виявила під завалами згорілого будинку тіло людини, пізніше в п'ятницю на місці згарища цього ж будинку було виявлено тіло ще одного місцевого жителя, повідомляє РИА Новости.

Мер міста Колорадо-Спрінгс Стів Беч напередодні заявив, що пожежа вирує безконтрольно в районі ввіреного йому міста, вогонь поширився на 35 вулиць. За даними на суботу, пожежникам вдалося ліквідувати 25% пожежі, що поширився на площі в 41 квадратний кілометр.

Фахівці підраховують збитки. На даний момент відомо, що витрати пожежної служби штату на боротьбу з вогняною стихією досягли 3,2 мільйона доларів. Через розгул стихії влада міста Колорадо-Спрінгс розпорядилися евакуювати більше 36 000 осіб, у тому числі з розташованої в місті академії ВПС США, передає телеканал CNN.

У п'ятницю президент США Барак Обама відвідав постраждалі від пожеж райони в Колорадо, оголошені зоною лиха, відзначає агентство Ассошиейтед Прес.

За даними Missoulian, з пожежами борються близько тисячі людей, задіяні шість вертольотів. Поширенню вогню сприяє суха та вітряна погода, яка встановилася не лише в Колорадо, але також в штатах Юта, Вайомінг і Монтана. За даними телеканалу CNN, правоохоронні органи не виключають, що розгулу стихії "допомогли" палії, до розслідування підключилися фахівці ФБР.

У самому Колорадо з минулого тижня вирували ще як мінімум шість природних пожеж, через які були пошкоджені або знищені близько 300 будинків. В Юті на площі понад 18,6 тис. га зруйнованими виявилися 56 будівель. У Монтані сотні людей були змушені покинути свої будинки через пожежу, що поширилася на територію площею більше 7,2 тис. га.

Як повідомляє Reuters з посиланням на місцеву службу по боротьбі з вогнем штату Юта, вогонь палає на околиці Солт-Лейк Сіті. Він вийшов з-під контролю. Пожежа вже знищила декілька будинків в цьому районі.

Зараз ви читаєте новину «У США вогонь дістався до околиць Солт-Лейк-Сіті: загасити не вдається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути