четвер, 02 грудня 2010 13:32

У справі "чорних трансплантологів" з Києва заарештовано 6 людей

У справі "чорних трансплантологів" з Києва заарештовано 6 людей

У справі "чорних трансплантологів" з київського Інституту ім. Шалімова заарештовані шестеро членів злочинної групи.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

"Арештовані не тільки троє лікарів, всього членів групи шестеро. Все почалося з того, що в Ужгороді ми знайшли людину, яка і розповіла нам про ситуацію з незаконними операціями, зав'язаними на столичних іменитих лікарів", - сказав він.

"Ім'я інформатора я вам сказати не можу, але завдяки йому вдалося розкрутити весь злочинний ланцюжок. У цю групу входили не тільки люди, які безпосередньо робили забір органу і пересадку, але й ті, хто займався агітацією донорів, перевезенням і супроводом", - заявив Фаринник.

За його словами, "на сьогодні є 25 осіб, яких схилили до видалення нирки". "Основну частину донорів оперували в клініках Баку, частину операцій проводили в Інституті ім. Шалімова", - зазначив заступник міністра.

"Ми виїжджали в Баку - факт незаконних операцій підтвердився. Наші медики їздили туди оперувати своїх співвітчизників у приватному порядку, а це з точки зору нашого законодавства - злочин", - додав Фаринник.

"Незважаючи на те, що в міліцію донори не заявляли, претензій до лікарів не мають і отримали винагороду 10 тисяч доларів, всіх їх слідчі визнали потерпілими у справі. Зараз ми шукаємо інших донорів", - зазначив він.

Нагадаємо, 14 жовтня правоохоронці заарештували трьох лікарів Інституту імені Олександра Шалімова за підозрою у справі "чорних трансплантологів".

Раніше, в серпні 2010 року департамент МВС по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми заявив про розкриття злочинної групи, яка займалася продажем людських органів і "чорних трансплантологів".

Начальник департаменту Юрій Кучер тоді розповів, що організована злочинна група (ОЗГ), в яку входили чотири лікаря київської клініки імені Шалімова, нібито вербувала через Інтернет донорів, як правило молодих жінок з хорошим здоров'ям, і пропонувала їм продати внутрішні органи, зокрема нирку.

Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «У справі "чорних трансплантологів" з Києва заарештовано 6 людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути