субота, 01 жовтня 2011 18:47

Спецтема: Арабські революції

У Сирії тривають бої за місто аль-Растан

У Сирії тривають бої за місто аль-Растан

Сирійські громадянські активісти повідомляють, що урядові війська за підтримки танків й артилерії увійшли в суботу до міста аль-Растан, повідомляє "Радіо свобода".

У боях із солдатами, що перейшли на сторону противників президента Башара Асада, убито щонайменше 15 осіб. За повідомленнями з аль-Растана, у місті чути канонаду, військові перевіряють усі будинки у пошуках перебіжчиків.

У суботу представники основних опозиційних угруповань Сирії зустрілись у Стамбулі (Туреччина). Переговори проходять за зачиненими дверима.

Наприкінці серпня у Стамбулі була створена Сирійська Національна рада, що об'єднала опозиційні угруповання і 140 провідних діячів опозиції, які виступають за усунення від влади президента Асада.

Нагадаємо, антиурядові протести в Сирії почалися в середині березня в місті Дераа, а потім перекинулися на інші регіони. Опозиція вимагає відставки президента Башара Асада та політичних перетворень. США, ЄС, Франція, Великобританія, Німеччина та кілька інших країн закликали Асада піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії тривають бої за місто аль-Растан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути