субота, 30 квітня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії запаси керованих ракет тануть - ЗМІ

У Росії запаси керованих ракет тануть - ЗМІ
Запаси керованих ракет тануть у РФ. Фото: ТАСС

Російській Федерації не вистачає керованих ракет у війні проти України. А збройові заводи країни-загарбниці не можуть виробляти достатньо, щоб задовольнити попит.

Обмеження у сфері постачання зброї до РФ і вплив санкцій, запроваджених Заходом, призводять до того, що Москві доводиться звозити ракети з інших частин країни до України. Про це заявили офіційні особи виданню Financial Times 29 квітня.

"Їхні запаси обмежені, вони вичерпуються, і ми бачимо, що їм доводиться переміщати ракети "Калібр" із інших стратегічних напрямків, де вони можуть зберігатися. Це дає деякі ознаки того, що їхні запаси високоточної зброї скорочуються", - сказав один із західних чиновників.

Він вважає, що проблеми росіян із поповненням високоточних боєприпасів пов'язані з "якістю їхньою промислової бази" та західними санкціями, які "обмежують їхню здатність нарощувати потенціал у той час, коли необхідно мати ефект на полі бою".

Ці оцінки зроблені тоді, коли США та їхні європейські союзники активізують зусилля щодо озброєння Києва та готуються до затяжного конфлікту. Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена має намір направити Україні ще $33 млрд допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США взялися за підготовку українських військових

РФ продовжує вести бої в Україні. Однак у Пентагоні 29 квітня заявили, що російські війська принаймні на декілька днів відстають від мети оточити українські сили на Донбасі

"Ми вважаємо, що вони мали намір просунутися значно далі стосовно повного оточення українських військ на сході, і вони не змогли з'єднати північ із півднем. Насправді вони й близько не підходять до того, щоб з'єднати північ із півднем, оскільки українці продовжують чинити опір", - сказав високопоставлений представник міністерства оборони США.

У США вважають, що поступ Росії на Донбасі був "повільним і нерівномірним", бо сили країни-окупантки "зустрічають жорсткий опір України". Російські загарбники домоглися обмеженого наступу на південний схід і південний захід - від Ізюма і в напрямку Слов'янська й Барвінкового.

Американський чиновник додав, що РФ намагається перекинути сили на північ від Маріуполя. Однак там поступ теж іде повільно, сказав він.

Росіяни обстріляли центральну та західну Україну, щоб спробувати завадити українським захисникам поповнити й зміцнити свої війська на півдні та сході, заявив представник США виданню.

Російська Федерація випустила по Україні понад 1300 ракет, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Агресор витратив на це $7,5 млрд.

Оцінювальна кількість ракет "Калібр", випущених по Україні, - 235. Серед них 183 ракети, які, за даними Міноборони, випустили до 24 березня, і 52 ракети, випущені 26 березня.

Зараз ви читаєте новину «У Росії запаси керованих ракет тануть - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути