неділя, 25 грудня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії багато мобілізованих, але є нюанс: генерал пояснив, чому РФ не наступає

У Росії багато мобілізованих, але є нюанс: генерал пояснив, чому РФ не наступає
Генерал-лейтенант ЗСУ у відставці, військовий експерт Ігор Романенко вважає, що Росія має проблеми з боєприпасами. Фото: ukrinform.ua

За останні місяці Росія змогла набрати велику кількість мобілізованих.

Але розпочати широкомасштабні наступальні операції загарбникам не дозволяють проблеми з боєприпасами. Про це в коментарі "24 каналу" розповів генерал-лейтенант ЗСУ у відставці, військовий експерт Ігор Романенко.

Окрім того, за його словами, Росія використовує ще радянські підходи до ведення бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк сказала, навіщо Росія тероризує Херсон

"Там, де їм бракує сучасної зброї, вони все це закривають життям власних військових. Винятків для росіян немає. Таке вони зараз роблять", – каже Романенко.

Він стверджує, що російський диктатор Володимир Путін хоче дотиснути самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка повністю вступити у війну проти України.

"Головна мета Путіна – дотиснути Лукашенка. Лукашенко намагатиметься "відпетляти". Він може максимально спрямувати роботу білоруського ВПК на допомогу угрупованню Росії. Ідеться про ті ж снаряди, боєприпаси й техніку, – наголосив Романенко.

На Луганщині російські війська припинили спроби наступу та перейшли до позиційних боїв у районі Дворічної. При цьому загарбники продовжують обмежені контратаки, щоб відновити втрачені позиції на лінії Кремінна-Сватове. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок 25 грудня становлять понад 102 050 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 620 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Росії багато мобілізованих, але є нюанс: генерал пояснив, чому РФ не наступає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути