вівторок, 10 вересня 2024 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У російських окупантів - великі втрати. Росавіація сьогодні скинула 10 бомб на Курщину - Генштаб

У російських окупантів - великі втрати. Росавіація сьогодні скинула 10 бомб на Курщину - Генштаб
Знищений танк російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська, незважаючи на значні втрати, які завдають їм наші захисники, продовжують спроби прорвати оборону українських військ.

Від початку доби відбулося 76 бойових зіткнень, найгарячіше - на Курахівському і Покровському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Сьогодні російська авіація здійснила вісім ударів по території Курської області, задіявши 10 авіабомб.

На Покровському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 14 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки, Новогродівки, Михайлівки і Маринівки.

Сили оборони стримують ворожий натиск і на даний час відбили 11 атак російських окупантів, тривають три атаки.

На Курахівському - тривають бої поблизу Красногорівки, Георгіївки, Українська, Антонівки і Костянтинівки. Сьогодні зафіксовано 14 атак окупаційної армії, три з них тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, від чого залежить перебіг війни

Російські терористи обстрілювали з артилерії та авіації прикордоння Сумської і Чернігівської областей, скинули 20 авіабомб.

На Харківському напрямку окупанти здійснили штурм оборонних рубежів українського війська у районі Вовчанська, триває бій.

На Куп'янському - ворог п'ять разів активно йшов на позиції наших підрозділів у районах Синьківки і Лозової. Українські воїни стійко тримають оборону.

Сьогодні на Лиманському напрямку окупанти здійснили 16 атак на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Новосадового і Торського. 11 боєзіткнень завершились, п'ять - тривають.

На Сіверському напрямку, поблизу населених пунктів Верхньокам'янське, Григорівка і Спірне, українські воїни відбили дев'ять атак окупаційної армії.

На Краматорському - росіяни здійснили три штурмові дії у напрямку позицій нашого війська поблизу Іванівського і Калинівки. Триває боєзіткнення. Ситуація контрольована.

На Торецькому - кількість ворожих атак зросла до п'яти. Ворог зосередив зусилля у районі Дачного, Торецька і Неліпівки, де Сили оборони відбили дві атаки, тривають три боєзіткнення. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, бомбардуванням піддаються райони Торецька і Іванопілля.

На Времівському напрямку росіяни обстрілюють позиції українських воїнів, населені пункти і завдають авіаударів.

На Оріхівському - окупанти провалили спробу атакувати наші підрозділи поблизу Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку ворог провалив п'ять спроб вибити українських воїнів із займаних позицій.

На Покровському напрямку російські окупанти зосередили найбільш підготовлені частини. Сили оборони позбавили ворога можливості маневрувати, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За 929 днів втрати російських окупантів становили 627 790 осіб, 16 925 броньованих машин, 8640 танків, 368 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «У російських окупантів - великі втрати. Росавіація сьогодні скинула 10 бомб на Курщину - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути