понеділок, 11 березня 2013 12:57

У Рівному скалічили музиканта. Кажуть, що били міліціонери

У Рівному скалічили музиканта. Кажуть, що били міліціонери
Микола Лебідь. Фото з соціальної мережі "Facebook"

21-річний рівнянин Микола Лебідь уже тиждень лікується від побоїв, які отримав на дискотеці в місцевому шоу-барі. Минулої суботи 2 березня на нього напали чоловіки – побитий музикант підозрює, що серед його кривдників були правоохоронці. На фотографії у соціальній мережі один із них носить міліцейську форму.

Увечері Микола відпочивав у барі разом з 26-річним братом Романом Лебедем та кількома друзями. Несподівано до них причепилася компанія незнайомців, яка сиділа за сусіднім столиком.

"Я виходив, а потім вернувся до зали і побачив, що моїх друзів і брата уже б'ють. Хотів підійти до Миколи, але одразу схопив удар у обличчя", - пише на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" журналіст Роман Лебідь, брат потерпілого. – "Я не розумів, що відбувається, і викликав міліцію. До мене підбігла подруга і перелякано сказала, що брата зараз битимуть в туалеті. Я ледь туди пропхався - у брата вже був розбитий ніс, закривавлена футболка. Я не пригадую вже, в який момент він почав мимоволі плакати... Але мені якось вдалося витягти його і відійти ближче до виходу із закладу. Пройшло 10 хвилин, і я подзвонив у міліцію вдруге - їхній відділ за 5 хвилин пішки від місця події".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирських міліціонерів звинуватили у побитті і пограбуванні

В міліції кажуть, що сигнал від Романа Лебедя отримали о 23.27 і до бару виїхав наряд спецпідрозділу "Беркут". По їх приїзду нападники й не думали нікуди тікати, натомість знову почали ображати братів та їхніх друзів.

Правоохоронці запропонували Лебедям їхати до міськвідділу.

"На цьому пригоди не завершилися, бо наші підпиті кривдники вивалилися на вулицю і почали погрожувати вже при міліціонерах. Мені навіть довелося імітувати відеозйомку і кричати, що мене б'ють. Одного з міліціонерів вони штовхнули в плече, запитуючи, для чого ті приїхали", - додає Роман Лебідь. – "На нас лаялися, про брата казали, що він у "колготах" (завужені джинси) і з сережкою у вусі. Напевно, це і стало причиною його побиття. Нападників так і не забрали, бо як ми тепер виявили, вони теж співробітники правоохоронних органів. Друзі розповіли, що коли вони йшли до відділу, то до них підходили і відмовляли скаржитися. Ще й погрожували, що це люди серйозні, можуть і наркотики підкинути, і що завгодно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганські міліціонери роздягли та побили чоловіка

Останню інформацію в міліції наразі перевіряють. Кажуть, що висновки щодо причетності саме правоохоронців до побиття рівнянина робити передчасно.

"Повідомлення громадянина Лебедя зареєстроване черговою частиною міськвідділу в журналі єдиного обліку. Відкрито кримінальне провадження", - кажуть у прес-центрі обласного управління міліції. – "Слідчий провів допит потерпілого, уже призначена судово – медична експертиза. Інспекція по особовому складу УКЗ УМВС проводить службову перевірку, чи були співробітники міліції серед тих осіб, які нанесли тілесні ушкодження рів нянину".

Роман Лебідь каже, що його молодшому брату-музиканту у відділі міліції стало зле і довелось викликати "швидку допомогу". У шоу-барі хлопцю набили синці під обома очима.

"У Миколи забій голови, обличчя, зламаний ніс. Напевно, був струс мозку, бо його нудило", - додає Роман. – "Я знаю, що треба звертатися до прокуратури, але мені потрібна юридична підтримка. Знайти адвоката у Рівному поки не вдалося".

"Хід досудового розслідування прокуратура області взяла на особливий контроль", - повідомляє Людмила Суржук з прес-служби обласної прокуратури. - "У разі встановлення причетності до скоєного злочину працівників правоохоронних органів досудове розслідування буде проводити прокуратура. Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження)".

Зараз ви читаєте новину «У Рівному скалічили музиканта. Кажуть, що били міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути