Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 10:35

У психіатричному відділенні лікарні побили 8-річного хлопчика - мати звинувачує медиків

У психіатричному відділенні лікарні побили 8-річного хлопчика - мати звинувачує медиків
Жінка залишила сина у відділенні лише на одну ніч. Коли повернулась - усе обличчя було в синцях Фото: pixabay.com

У Миколаєві в психіатричному відділенні побили 8-річного хлопчика з аутизмом і епілепсією.

Його мати Маріанна звинувачує у побитті медиків, хоч ті все заперечують. Жінка каже, коли його госпіталізовували, жодного пошкодження не було, пише tsn.ua. Залишила сина у відділенні лише на одну ніч. Коли повернулася - усе обличчя було в синцях. Хлопчик зізнався, що побила його медпрацівниця.

"Сказав - це мене тітка била, кулаками в голову била. Під волоссям - гематоми, шишки. В очах луснули судини", - розповіла Маріанна Міллер.

Жінка забрала сина з відділення і повезла на огляд в інший медзаклад.

"Хлопчик розповів, що він штовхнув іншу дитину, за що доросла жінка його вдарила. У нього діагностовані поверхневі ушкодження у вигляді забиттів і синців у ділянці надбрівних дуг", - повідомив лікар-нейрохірург Миколаївської обласної лікарні Сергій Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитині в лікарні зламали стегно: мати звинувачує медиків

Богдан з оселі не виходить - боїться. Те, що дістав синців у дитячому психіатричному відділенні - там визнають. Але кажуть, що хлопчика не били й у нього був напад агресії. Він зірвав з вікна штору, налякав дітей.

"Дитина була у збудженому стані. Він міг сам ударитися", - розповіла завідувачка дитячого психіатричного відділення Раїса Камчаткіна.

Один із синців, кажуть, узагалі з'явився, коли мама була поруч.

"Одна дитина вдарила іншу й мама про це знала. Тримати кожного за руку ми не можемо", - сказала директорка Миколаївського обласного центру психічного здоров'я Людмила Шеремет.

Нині скандал обговорюють усі пацієнти відділення. Дехто в те, що медики могли вдарити дитину, не вірить.

"Бачила, як діти вибігали в коридори, а мами були налякані, що Богдан бився, бив дітей", - пригадала матір одного з пацієнтів Ганна Биченко.

Інші, навпаки, підозрюють медиків. Пацієнти відділення з розладами поведінки часто навіть не розмовляють. Тож і поскаржитися на насильство не можуть. Одна з жінок розповіла, що після 3-годинного обстеження забрала свого сина з лікарні наляканим.

"Дитина була заплакана й поводилася не як зазвичай. Думаю, його теж могли образити", - сказала Катерина.

Мати потерпілого каже, що те, як в лікарні поводяться медики з дітьми-аутистами, перевірити неможливо. Бо батьків на госпіталізацію разом з дітьми не беруть.

"Якщо дитина туди потрапить, то вони не знають, що вколють того чи іншого разу, і що буде загалом - цього вони бояться. У нас це єдина лікарня. Там дітки лежать усі без мам", - сказала матір постраждалого Богдана.

Завдав собі хлопець ушкоджень самостійно або це зробила стороння особа - на це питання відповість судово-медичний експерт. Маріанна написала заяву до поліції.

15 березня у КМУ "Міська дитяча клінічна лікарня" у Чернівцях помер 9-річний хлопчик. Батьки дитини звинувачують медиків у неправильному діагностуванні хвороби та неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті їхнього сина. Лікарі запевняли батьків, що у хлопчика цукровий діабет.

Зараз ви читаєте новину «У психіатричному відділенні лікарні побили 8-річного хлопчика - мати звинувачує медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути