понеділок, 15 травня 2023 22:36

У Повітряних силах відреагували на військову допомогу Великої Британії

У Повітряних силах відреагували на військову допомогу Великої Британії
Велика Британія готує пакет військової допомоги для України. Фото: zn.ua

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат підтвердив, що Україні передадуть далекобійні дрони з Великої Британії.

Він зауважив, що партнери України вкрай обережно поводяться з інформацією, яка може зіграти на руку ворогові, передає 24 канал.

"Наші партнери послідовно нічого не говорять. І правильно роблять, щоб противник сам робив собі висновки. Здогадувався, а що ж це за дрони, а наскільки вони далекобійні, а скільки їх буде штук в України, і наскільки це буде загрозливо для них", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почуєте дуже важливі рішення" ‒ Зеленський говорив із Сунаком про винищувачі

Речник Повітряних сил України додав, що для України важливими є не лише далекобійні дрони. Нам необхідні також ракети ATACMS та Storm Shadow.

Водночас, за словами Ігната, в нинішніх умовах "без далекобійних дронів ніяк". Безпілотники створили революцію, зокрема, у війні, розв'язаній Росією проти України, пояснив він.

Безпілотники широко застосовуються та застосовуватимуться. Тому нашій державі потрібно буде продовжувати роботу у цій сфері. Зокрема, налагоджуючи виробництво безпілотників, серед яких будуть і ударні, зазначив Ігнат.

Велика Британія надасть Україні сотні нових ударних дронів із радіусом дії понад 200 км. Озброєння планують доставити в Україну протягом найближчих місяців, ідеться у заяві британського уряду, оприлюдненій перед запланованими переговорами президента України Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком.

Сунак не назвав точну кількість безпілотників. Також він не озвучував, яка дальність удару. Натомість прем'єр підкреслив, що його держава зробить все можливе, щоб "Україна була в найсильнішій позиції для забезпечення тривалого миру".

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах відреагували на військову допомогу Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути