субота, 17 грудня 2022 11:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах пояснили, як РФ скеровує ракети на Україну

У Повітряних силах пояснили, як РФ скеровує ракети на Україну
Погода немає значення для удару, але задля відстеження результатів ударів і дорозвідки ворогу потрібне ясне небо. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Перед завданням масованих ударів по Україні ворог проводить декілька типів розвідки.

Зокрема росіяни використовують і соціальні мережі, заявив 17 грудня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Перед ударом росіяни вивчають все: від супутникової і космічної до наземної і агентурної розвідки. Також досліджують мережі та пабліки. Вони дивляться, яким чином прокласти маршрут нового удару. Неважливо звідки вони запускають ракети, з території Каспію чи Волгодонська. Важливо, як вони полетять: через територію Білорусі чи можливо Молдови, як вони це роблять, залетять несподівано, пролетять по руслу річки і долетять туди, куди їм потрібно. Скажімо, до Києва, як це вчора було", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розказали, які види озброєння використала РФ під час учорашньої атаки

Погода немає значення для удару, але задля відстеження результатів ударів і дорозвідки ворогу потрібне ясне небо.

"Їм потрібна супутникова зйомка, щоб побачити, як вони це роблять в режимі реального часу. Імовірно вчора в небо для цтого підняли літак А-50. Для радіолокаційного виявлення", – пояснив Ігнат.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах пояснили, як РФ скеровує ракети на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути