понеділок, 21 листопада 2011 17:19

У Польщі затримали п'яного російського консула

У Польщі затримали п'яного російського консула

У польському місті Гданську співробітниками правоохоронних органів був затриманий співробітник російського консульства.

Як стверджує місцева поліція, дипломат керував своїм автомобілем в нетверезому стані. Триває слідство.

Інцидент в Поморському воєводстві стався у неділю вдень. За повідомленням правоохоронних органів, увагу патруля привернула дивне поведінка водія автомобіля "БМВ". Людина, яка перебувавла за кермом, виявилася п'яною.

"Водія перевірили на алкотестери, який показав позитивний результат - близько трьох проміле", - розповів прес-секретар польської поліції Маріуш Соколовський.

Після того, як особу водія було встановлено, про подію повідомили в польське МЗС і в прокуратуру. Консула тим часом відпустили через дипломатичну недоторканність.

У посольство РФ вже направлено інформацію про затримання дипломата. Польське зовнішньополітичне відомство збирається спочатку дочекатися реакції з боку Росії, а вже потім чинити які-небудь дії. Поки співробітники російського посольства інцидент ніяк не прокоментували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ужгороді п'яний консул Угорщини вчинив ДТП

Зазначимо, що це вже не перший інцидент із п'яними співробітниками консульств за кермом. Так, наприкінці жовтня в центрі Москви в аварію потрапив нетверезий секретар-консул посольства Парагваю - дипломат врізався в припаркований біля узбіччя "БМВ".

Незадовго до цього радник посольства Білорусі в Литві, перебуваючи за кермом свого "Фольксваген" в стані алкогольного сп'яніння, врізався в припаркований мікроавтобус. Той, у свою чергу, в результаті удару протаранив автомобіль "Рено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії п"яний російський консул протаранив поліцейське авто

Раніше в Білорусі за кермом автомобіля спіймали п'яного італійського аташе Мауріціо Крочателлі. Як повідомили в місцевому ГУВС, дипломат поводився зухвало, і, хвалячись своєю недоторканністю, відмовився навіть пред'явити водійське посвідчення.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали п'яного російського консула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути