Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2012 15:49

У Південному Судані затримали літак з українцем на борту

У Південному Судані затримали літак з українцем на борту

У Південному Судані, в місті Сарджас, затримано екіпаж літака Ан-32, до складу якого входять громадяни Росії, України, Вірменії, Узбекистану і Судану.

Літак, що належить місцевій компанії Park Air і виконував рейс в інтересах нафтової компанії White Nile Petroleum, затримано ще 28 грудня. Причини затримання невідомі.

За наявною інформацією, члени екіпажу живуть у пристосованих під житло приміщеннях, забезпечуються харчовими продуктами, вільно пересуваються по табору і скарг на умови утримання не мають, повідомляє офіційний сайт МЗС Росії.

Водночас МЗС РФ вживає усіх заходів, аби звільнити російського льотчика, затриманого в Південному Судані. В російському дипломатичному відомстві висловили сподівання, що влада наймолодшої у світі держави проведе невідкладне розслідування інциденту із затриманням російського громадянина і повідомить про причини його арешту.

Міністерство закордонних справ України підтверджує, що серед членів екіпажу літака АН-32, затриманого в Південному Судані, є один громадянин України.

"Ми вже дали відповідні доручення посольствам України в РФ та Єгипті, які займатимуться питанням звільнення українця", - повідомив на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Він додав, що літак належить місцевій компанії, причини затримання членів екіпажу наразі невідомі.

Дикусаров запевнив, що умови перебування затриманих членів екіпажу нормальні, вони не обмежені в русі будівлею, в якій перебувають.

Зараз ви читаєте новину «У Південному Судані затримали літак з українцем на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути