середа, 30 березня 2011 16:41

У Нью-Йорку заарештували українця, який став ворогом ФБР №1

У Нью-Йорку заарештували українця, який став ворогом ФБР №1

У Нью-Йорку заарештований вихідець з України Марат Михайлич, який, здійснивши серію пограбувань банків, потрапив до списку найбільш розшукуваних злочинців США.

Агенти ФБР затримали Михайлича вранці у вівторок, 29 березня, в нью-йоркському районі Квінс. 35-річний грабіжник не чинив опору при арешті. За словами агентів, які затримували Михайлича, він був поступливий і охоче йшов на контакт.

Як пише The New York Times, Михайлич, якому до цього вдавалося успішно ховатися від ФБР та поліції, попався через власну помилку. В понеділок він пограбував черговий банк, цього разу - Cathay Bank в Едісоні, штат Нью-Джерсі. Після цього він викликав таксі, проте водій помітив пістолет в руках клієнта і втік, кинувши машину.

Тоді Михайлич сам сів за кермо і поїхав в невідомому напрямку. Пізніше машина, Toyota Camry 2007 року випуску, була оголошена в розшук. ФБР і поліція відзначають, що знайти викрадений автомобіль набагато простіше, ніж злочинця, що переховується. Незабаром міські камери відеоспостереження помітили викрадену "Тойоту" в Квінсі, де й був згодом заарештований Михайлич.

Марат Михайлич потрапив у поле зору правоохоронних органів у лютому 2011 року. За версією слідства, з грудня минулого року він загалом вчинив дев'ять озброєних пограбувань банків. Спочатку грабіжник діяв у рідному Нью-Йорку, проте пізніше розповсюдив свою діяльність і на сусідній Нью-Джерсі.

Невідомий на той момент злочинець отримав прізвисько "Святковий бандит", оскільки його напади почалися в грудні, коли в США і Канаді святкують Різдво. Його діяльність отримала широке висвітлення в ЗМІ. Журналісти дивувалися, як злочинцеві вдається так нехитро грабувати банки, а потім без зайвих зусиль тікати від переслідування. Повідомлялося, що усі пограбування Михайлич здійснював за одним сценарієм - підходив до каси, діставав пістолет і вимагав грошей.

Одного разу, скоївши злочин, грабіжник сховався від поліцейського вертольота.

В середині лютого ФБР включило Марата Михайлича до списку найбільш розшукуваних злочинців. Американців попереджали, що грабіжник озброєний і дуже небезпечний. Вказувалося, що Михайлич високий на зріст, одягається в усе чорне, вільно говорить по-російськи і в бесіді представляється Марком.

За інформацією слідчих, Михайлич - героїновий наркоман. Гроші, які він заробляв на пограбуваннях, були потрібні йому для задоволення своєї наркотичної залежності.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку заарештували українця, який став ворогом ФБР №1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути