Ексклюзиви
середа, 02 січня 2013 10:56

У новорічну ніч у Франції спалили понад тисячу автомобілів

Автор: Фото: Global Look Press
 

У новорічну ніч у Франції були спалені 1193 автомобіля. Про це повідомив глава МВС країни Мануель Вальс.

На відміну від своїх попередників, міністр-соціаліст прийняв рішення оприлюднити сумну статистику. За останні 15 років масові підпали машин в дні загальних свят стали справжнім головним болем для влади Франції, відзначає ИТАР-ТАСС.

Найбільш "урожайними" днями є Новий рік і День взяття Бастилії. Найчастіше підпали автомобілів фіксують в неблагополучних передмістях мегаполісів.

Даний феномен переріс у своєрідне спортивне суперництво між молодіжними угрупуваннями. В 2010 році керівництво МВС прийняло рішення більше не публікувати подібні дані, щоб не викликати ажіотаж громадськості. Однак це не допомогло переламати тенденцію.

Нинішні цифри свідчать про те, що в порівнянні з попередніми роками ситуація з умисними підпалами в кращу сторону не змінилася. Однак, зросла кількість затримань, резюмував Мануель Вальс.

Влада Франції мобілізували понад 50 тисяч поліцейських і жандармів для забезпечення порядку в новорічну ніч по країні. У Парижі на вулиці були виведені близько 10 тисяч співробітників правопорядку.

Зараз ви читаєте новину «У новорічну ніч у Франції спалили понад тисячу автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути