Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2022 21:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"У них великі втрати" – експерт розповів про проблеми РФ з авіацією

"У них великі втрати" – експерт розповів про проблеми РФ з авіацією
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, російська армія втратила сотні літаків та гелікоптерів. Фото: ukrmilitary

Через падіння виробництва й великі втрати бойових літаків Росія не зможе відновити авіаційні потужності протягом найближчих років.

Виробництво військових літаків в РФ впало більше ніж утричі. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" заявив Авіаційний експерт Валерій Романенко.

Крім того, росіяни мають проблеми з авіаремонтом, оскільки їм складно відновлювати електроніку.

За словами Романенка, складність ситуації для росіян полягає ще й у тому, що зараз відбувається зміна поколінь.

"Зараз усі провідні європейські повітряні сили й провідні країни НАТО отримують літаки п'ятого покоління. І вже зараз понад 50 таких літаків – це винищувачі F-35. А росіяни виготовили шість таких літаків, з них один розбили просто на заводі. Мають п'ять таких літаків", – наголосив Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна досягла незворотного імпульсу" – американський генерал спрогнозував перебіг війни

За його словами, РФ відчуває труднощі не лише з відновленням того парку літаків, який вони мають – четвертого плюс покоління, а й п'ятого покоління теж.

"Втрати в них великі. Вони майже половину своїх штурмовиків втратили, а ці літаки – останній був випущений 1989 року. Тобто штурмова авіація зазнала непоправних втрат, бомбардувальна авіація зазнала великих втрат", – зауважив експерт.

Романенко зазначив, що в такому випадку авіація може бути відновлена лише оголенням, наприклад, Далекосхідного регіону або інших регіонів – коли потрібно буде повністю вивести звідти бомбардувальні підрозділи", – додав він.

Зараз Росія направляє до зони бойових дій одну – дві ескадрильї з полку. Водночас на базовому аеродромі залишається ще одна ескадрилья літаків і іноді відбувається ротація.

"Якщо такий рівень втрат, то вже буде не ротація, а повністю виведення, наприклад, з Далекосхідного регіону або з Південного регіону якихось підрозділів", – додав Романенко.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, російська армія втратила сотні літаків і гелікоптерів.

За даними Генштабу ВСУ, станом на ранок 8 листопада, в Україні знищили 278 літаків і 260 вертольотів російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"У них великі втрати" – експерт розповів про проблеми РФ з авіацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути