вівторок, 16 жовтня 2012 03:14

У нігерійському місті за день сталося 15 вибухів

Щонайменше 15 вибухів сталися протягом понеділка, 15 жовтня, в різних частинах нігерійського міста Майдугурі. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на очевидців.

Як розповіли мешканці міста, Майдугурі протягом дня піддався серії атак радикальної ісламістської секти "Боко Харам". Офіційно влада не коментують ситуацію в місті, однак за повідомленнями очевидців, все його центральні вулиці оточені поліцією. Кількість постраждалих і загиблих в результаті вибухів також поки залишається неясним.

Майдугурі, розташований в північно-східній частині Нігерії, піддається регулярним нападам бойовиків "Боко Харам" протягом останніх декількох днів. Позиції угруповання в цьому регіоні є найбільш сильними в порівнянні з іншими частинами країни.

Угрупування "Боко Харам", яка дотримується радикальних ісламістських поглядів, веде боротьбу з урядом Нігерії за створення шаріатського держави на півночі країни, переважно населеному мусульманами. Спочатку бойовики обмежувалися організацією терактів, проте з 2010 року перейшли до активних збройних зіткнень з поліцією та армією країни.

За даними AP, з початку 2012 року бойовики "Боко Харам" вбили майже 700 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У нігерійському місті за день сталося 15 вибухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути