Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2022 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС спрогнозували, коли Рада проголосує за легалізацію вогнепальної зброї

У МВС спрогнозували, коли Рада проголосує за легалізацію вогнепальної зброї
Законопроєкт про легалізацію вогнепальної зброї є відбиттям настроїв суспільства, за словами радника глави МВС Ростислава Смірнова. Фото: Київська міська прокуратура

Незабаром у Верховній Раді збираються проголосувати в другому читанні за законопроєкт "Про обіг цивільної зброї і боєприпасів до неї".

У Міністерстві внутрішніх справ уже подали свої правки й напрацювання на розгляд уряду. Водночас МВС готове до легалізації вогнепальної зброї, зазначив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов у коментарі "24 каналу".

"Всі свої правки й напрацювання МВС передало, тому м'яч на боці Верховної Ради, тому що саме вони є законотворцями та можуть проголосувати. Коли це буде – зараз не готовий сказати, але мені здається, це переважно правильний крок і виважений", – пояснив Смірнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойові гранати та автомати Калашникова: як у столиці викрили канал незаконного обігу зброї

За його словами, законопроєкт є відображенням настроїв суспільства. Адже він став можливим після проведеного голосування в "Дії".

"Я переконаний, що найближчим часом депутати проголосують за цей законопроєкт у другому читанні, й ми отримаємо можливість на носіння й зберігання короткоствольного озброєння. Якщо ми говоримо про носіння – то лише травматичного від 25-річного віку", – резюмував радник глави МВС.

Понад 1 млн громадян підтримують ідею єдиного законодавства для обігу зброї в Україні. Законодавче врегулювання цього питання сприятиме зменшенню кількості правопорушень з її застосуванням. Таку думку висловив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

За статистикою, правопорушення скоюються саме з використанням незаконної зброї. Тож ухвалення закону може зменшити кількість таких злочинів, каже Єнін.

Зараз ви читаєте новину «У МВС спрогнозували, коли Рада проголосує за легалізацію вогнепальної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути