середа, 21 березня 2012 13:27

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

"У миколаївському випадку злочин просто не встигли як слід приховати"

"У миколаївському випадку злочин просто не встигли як слід приховати"

Тепер будь-який злочин викликатиме бурхливу реакцію українців. Таку думку у новому номері журналу "Країна" директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна.

"У миколаївському випадку злочин просто не встигли як слід приховати. Бо ж приховали безліч інших. Я знаю ще страшнішу історію в Одесі. Там мажор убив людину, керуючи автомобілем у нетверезому стані. А суддя закрив справу – лише тому, що потерпілий не написав заяви! І таких випадків десятки", - зауважила вона.

9 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 18-річну Оксану Макар, намагалися задушити, а потім підпалили її. Стогін залишеної в підвалі будинку обгорілої дівчини почув чоловік, який поблизу намагався завести автомобіль. Цей випадок набув розголосу. Люди одразу почали збирати гроші на лікування Оксани. З Миколаєва її у важкому стані літаком доправили в Донецький опіковий центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга Оксани Макар вірить, що та могла спровокувати хлопців

Один із ґвалтівників – син колишнього керівника місцевої райдержадміністрації. У кількох містах пройшли акції протесту: люди вимагають справедливого суду над винними й жорсткішого ставлення правоохоронців до мажорів.

"Але є якась межа, яку переходити не можна. Нині її перейшли. Тепер будь-який випадок викликатиме бурхливу реакцію всього суспільства. Воно наближається до того, щоб зрозуміти: не можна виступати окремо підприємцям, чорнобильцям, афганцям. Треба усім разом вимагати від влади виконання закону", - наголосила Шангіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стан настільки важкий, що аж страшно" - Фісталь про операцію Оксани Макар

Про що свідчить знущання над Оксаною Макар і реакція українців на нього читайте у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"У миколаївському випадку злочин просто не встигли як слід приховати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути