вівторок, 24 липня 2012 14:33

У Маріуполі затримали пастора-педофіла

Як повідомляє прокуратура Донецької області, 61-річний житель Маріуполя, який служить пастором, здійснював розпусні дії відносно неповнолітньої дівчинки. Священнослужитель був затриманий на гарячому і доставлений у слідчий ізолятор.

Автор: Фото: iisus-isa.in
  Микола Іващенко на дні народженні
Микола Іващенко на дні народженні

Порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх, карається строком до 3 років). Однак, зважаючи на погіршення здоров'я, підозрюваного відправили в кардіологічне відділення, де в даний час він знаходиться під наглядом міліції. Внесено подання до суду про обрання запобіжного заходу пастору-педофіла у вигляді утримання під вартою. Відразу після поліпшення самопочуття його доставлять до суду для обрання запобіжного заходу.

За непідтвердженою інформацією, цей пастор уже тричі притягувався до відповідальності. У тому числі, його нібито звинувачували у розпалюванні міжрелігіозної ворожнечі і педофілії, закликах до насильства, особливо по відношенню до православних. У 2000 році Микола Іващенко був судимий також по статті "Розбещення неповнолітніх" і потрапив під амністію.

Йдеться про колишнього моряка далекого плавання Миколу Миколайовича Іващенка, який іменує себе єпископом духовного управління християнських церков і старшим пастором неохристиянських церкви "Ісуса Христа". Постраждалі від цього служителя характеризують його, як людину владного.

"Беззаконня він творив ім'ям Бога, через це зруйновано кілька сімей. Раніше ми сприймали владу пастора, як владу, дану Богом, а тепер розуміємо, що влада його з цього світу", - говорить одна з жертв сексуальних домагань.

Віряни ще рік тому висловлювали припущення, що Іващенко має покровителів.

"У нас в Маріуполі є неофіційна рада пасторів євангельських церков, звідки Іващенка виключили за численні скандали, - розповів один з християнських лідерів Маріуполя, який побажав залишитися невідомим. - У багатьох пастерів з ним і раніше були напружені стосунки через те, що їхня церква більше схожа на секту. А кілька років тому почали звинувачувати і в блуді цього пастора. Незважаючи на те, що у нього є сім'я і незважаючи на те, що він хворий, ніщо йому не заважало. А всі скандали заминалися. Люди дуже емоційно на це реагували. Прихід Іващенка існує років 15, зараховує себе до міжнародного об'єднання".

Колишній депутат міськради від КПУ Чуприна Олександр Гаврилович, ще будучи депутатом на сесії три роки тому піднімав питання про те, щоб заборонити діяльність релігійної організації "Церква Ісуса Христа повного Євангелія" - так тоді називалася церква очолювана Миколою Іващенком. Про Іващенка на сесії було сказано, що він ще в 2000 році судимий за розбещення малолітніх і з тих пір характер скарг, що надходять на нього, не змінився.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі затримали пастора-педофіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути