вівторок, 28 червня 2011 17:52

У Маріуполі вітер зніс дахи та поламав дерева

У Маріуполі вітер зніс дахи та поламав дерева

27 червня у Маріуполі Донецької області вирувала негода. Штормовий вітер сягав 25 метрів на секунду, а пориви - до 27 м/с.

"Не пам'ятаю, щоб дощ попадав мені на вікно, яке на лоджію виходить. А це так лупило у вікна, думала, розіб'ються. Лоджія-то незасклена. З моря такий вітрюган віяв! Знайомі казали, що на морі були величезні хвилі. Шторм, одним словом", - розповіла маріупольчанка Віра Амброщук.

Вітром не тільки розбивало вікна, а й зривало дахи. Особливо постраждав мікрорайон Новоселівка. Там знімало і шиферну, і металеву покрівлю з деяких будинків.

Також шторм пошкодив десятки дерев у місті.

"Сьогодні на вулицю вийти страшно. Кругом сучки валяються. Подекуди й великі гілки трапляються. Зелені яблука позбивало, абрикоси обнесло, вишні. Казали, що і провода пообривало", - зауважила Амброщук.

Знеструмлено 31 підстанцію по місту.

"А в аварійку додзвонитись не можливо! Вчора півдня намагалася хоч до когось добитись. Черговий телефон у міськвиконкомі постійно зайнятий, в Жовтневій райадміністрації або зайнято, або трубку не беруть. Що вже й казати про електроснаб, теж зайнято. Сиділи без світла аж до сьогодні", - скаржилась місцева Ольга Дуднікова.

Сьогодні сила вітру зменшилась до 15-20 м/с.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі вітер зніс дахи та поламав дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути