вівторок, 20 серпня 2013 13:47

У Львівській області невідомі познущалися над пам'ятником УПА

У Раві-Руській Львівської області невідомі знищили пам'ятник Української повстанської армії. Подія сталася вночі з 19 на 20 серпня.

Пам'ятник у вигляді жінки, яка розриває кайдани на руках, був відкритий в 2008 році. Вандали знищили половину скульптури, відірвавши у неї голову. Пам'ятник був розміщений у парку, прилеглому до будівлі Рава-Руської міської ради, в декількох метрах від самої установи.

"Подібні дії до пам'ятників у нашому місті відбулися вперше", - розповіла мер Раві-Руській Ірина Верещук.

"На території міста розташовуються пам'ятники не тільки УПА, але і безліч інших, серед яких - жертвам Голодомору та сталінських репресій, українським січовим стрільцям, радянським воїнам, загиблим в роки Другої світової війни під час оборони міста, меморіал французьким військовополоненим, які в часи війни були знищені в концтаборі "Шталаг 325". Проте до цього наруги над якимось із них не було".

У міській раді припускають, що знищення пам'ятника УПА могло бути спланованим.

"Враховуючи останні події зі знищення невідомими пам'ятників українським героям на території інших населених пунктів Західної України, не виключено, що і в Раві-Руській подібне знищення було скоєно за певними мотивами. Крім того, відірвану від скульптури голову з цинізмом було поставлено на постамент, немов вандали хотіли цим щось довести", - зазначила Верещук.

Мер Рави-Руської звернулася в міліцію із заявою про знищення пам'ятника УПА. На місці події вже працює слідча група правоохоронців.

Нагадаємо, минулого року в с.Басівка Пустомитівського району Львівщини зруйнували пам'ятник воїнам УПА.

Зараз ви читаєте новину «У Львівській області невідомі познущалися над пам'ятником УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути