субота, 27 серпня 2011 12:52

Спецтема: Війна у Лівії

У лікарні Тріполі знайшли сотні трупів, яких кинули напризволяще

У лікарні Тріполі знайшли сотні трупів, яких кинули напризволяще

Більше 200 трупів було знайдено в лікарні, розташованої в одному з передмість Тріполі. Журналісти виявили тіла чоловіків, жінок і дітей на ліжках і в коридорах лікарні Абу-Салім.

Лікарі та медсестри втікли, коли неподалік від лікарні почалася перестрілка між силами повстанців і прихильниками полковника Муаммара Каддафі, залишивши поранених і хворих напризволяще.

За словами журналістів, місцеві жителі звинувачують режим Каддафі у вбивстві людей, чиї тіла виявлені в лікарні. Однак ще не ясно, як саме вони померли.

За словами кореспондента Бі-бі-сі Віри Девіса, видовище, яке постало перед його очима в лікарні Абу-Салім в Тріполі, було одним з найжахливіших і болісних з усього, що він коли-небудь бачив за свою журналістську кар'єру.

У дворі лікарні, в самій будівлі, на ліжках, візках і в коридорах він побачив трупи - сотні мертвих людей - чоловіків, жінок і дітей.

Поки невідомо, хто були ці люди. Вони могли бути, за словами Девіса, мирними громадянами, інші - військовослужбовцями, бійцями повстанських загонів, а хтось із них - африканськими найманцями.

Місцеві жителі розповіли, що деякі з цих людей були ще живі, коли їх привезли в лікарню, хоча і важко поранені. Інших привезли вже мертвими.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні Тріполі знайшли сотні трупів, яких кинули напризволяще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути