середа, 26 жовтня 2011 21:44

У Криму розрили понівечений труп зниклого 23 роки тому підлітка

У Криму розрили понівечений труп зниклого 23 роки тому підлітка

У Феодосії випадково розкрили страшний злочин, який був скоєний при загадкових обставинах 23 роки тому.

Ще у 1988 році у Феодосії пропав безвісти 16-річний юнак. До цього часу ніхто не знав, чи виїхав він з Криму, чи живий, чи загинув. Про те, що юнак не виїжджав навіть за межі міста, стало відомо лише зараз. Останки кримчанина випадково знайшли співробітники "Крименерго" під час робіт із заміни лінії електропередач.

"Скелетований труп зниклого безвісти кримчанина був знайдений з лівої сторони за узбіччям дороги Керч-Феодосія-Сімферополь", - розповіла прес-офіцер Феодосійського міськвідділу міліції Катерина Гордєєва.

За її словами у вересні цього року там проводилися ремонтні роботи із заміни електроопори. Знайдені останки були відправлені на експертизу, яка встановила особу загиблого і причину його смерті. Згідно з результатами, юнак загинув насильницькою смертю: на черепі виявили десять рубаних ушкоджень.

Розкрити злочин такого строку давності - практично нереальне завдання. Однак пролити світло на обставини смерті юнака правоохоронцям допоміг випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавчанка від безвиході зарубала свого сина

Після виявлення останків у Феодосійський міськвідділ міліції звернулася місцева жителька. Жінка розповіла, що дізналася про виявлення кістяка чоловіка і здогадується про те, хто він і за яких обставин втратив життя. Виявилося, історію вбивства феодосійка знала багато років, однак раніше вона здавалася їй нереальною, на межі із вигадкою.

Свідок розповіла міліціонерам, що багато років тому вона зустрічалася з хлопцем з компанії, до якої входив і загиблий. Вона пам'ятає, як залицяльник скаржився їй на раптове зникнення товариша, а потім розповів, що хлопця вбили дружки-наркомани - покарали за те, що він вимагав гроші у родича одного з них. З'ясувалося, що загиблий постійно тероризував двоюрідного брата одного зі своїх друзів. За відмову приносити йому гроші навіть бив. Хлопець не витримав постійних знущань і поскаржився родичу.

Той запропонував своєму другові розправитися з агресором. Всі троє однолітків були любителями покурити марихуани, тому, коли друзі розповіли потерпілому, що знають, де росте конопля, той не відчув каверзи. А озброєні сокирою приятелі завели його на масив і реалізували задумане. Потерпілий ішов попереду і не помітив, як товариш дістав сокиру. Зловмисник завдав близько десяти ударів сокирою, а потім подільник надів на голову вбитого полімерний пакет. Тіло закопали між стовпами лінії електропередач.

Проте притягати до відповідальності за цей тяжкий злочин вже нікого: обидва вбивці також мертві. Хлопця, який безпосередньо вбивав, спіткала та ж доля - його позбавили життя ще в 1990-ті. Його співучасник з невідомих причин сам звів рахунки з життям - повісився.

Зараз ви читаєте новину «У Криму розрили понівечений труп зниклого 23 роки тому підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути