четвер, 07 лютого 2013 09:28

У Криму померло немовля. Хлопчика не стало через дев'ять днів лікування

У Криму померло немовля. Хлопчика не стало через дев'ять днів лікування
Фото: ТСН

У Сімферополі в лікарні померла дитина, у смерті якої батьки звинувачують лікарів, пишет ТСН.

У середу, 6 лютого, маленького Матвійка поховали. Першого лютого йому виповнилося півроку.

За словами батьків, 25-го січня немовля разом з мамою поклали в дитячу інфекційну лікарню із незначним кашлем. Попередній діагноз - ГРВІ. Хлопчикові призначили антибіотики. І лише за кілька днів, каже мама, зробили рентген легенів, який показав пневмонію.

"Дитина стала синіти. Мама звернулася до лікарів, вони пройшли повз і все... Коли малюк перестав дихати, коли вона сама винесла його у коридор, тоді вони забрали в реанімацію", - розповіла родичка Наталя Древетняк.

Хлопчик помер через дев'ять днів лікування.

"Він просто задихнувся власними легенями від набряклості, що вже підтвердила експертиза. У нього набряклість легенів була, строк тижні. Рідина в легенях була 230 грам. Його могли відкачати. Ніхто нічого не робив", - бідкається батько дитини Олексій Васильєв.

В лікарні провини медиків у загибелі дитини не визнають. Кажуть, остаточна причина смерті ще не встановлена. Не відкидають, що її могла спричинити вада серця.

"Він отримував адекватну терапію. Він був обстежений згідно з протоколом і вимогою. Але в житті бувають різні неприємні моменти. Результати покажуть, чи правильно ми його лікували, або там було ще щось", - заявила головний лікар дитячої інфекційної лікарні Сімферополя Людмила Прокудина.

За фактом смерті дитини прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження і одразу за двома статтями: неналежне виконання професійних обов'язків медиками та злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною. Останнє - щоб перевірити і батьків також.

Зараз ви читаєте новину «У Криму померло немовля. Хлопчика не стало через дев'ять днів лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути