пʼятниця, 09 грудня 2022 20:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі незадоволені ставленням мешканців Криму до війни ‒ на півострові посилюють терор

У Кремлі незадоволені ставленням мешканців Криму до війни ‒ на півострові посилюють терор
Росіяни збираються посилити терор цивільних на тимчасово окупованих територіях України. Фото: glavcom.ua

Росіяни посилюють терор цивільних на тимчасово окупованих територіях України.

Особливу увагу відводять Криму. Там російські спецслужби отримали завдання виявити підпільні мережі українців. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У Криму окупанти збираються проводити вибіркові обшуки у квартирах і будинках. Акцент робитимуть на помешканнях кримських татар.

"Згідно із завданням, росіяни мають перевірити підвали й гаражі, а також телефони й комп'ютери з метою пошуку інформації, яка вкаже на співпрацю із ЗСУ. Центр національного спротиву закликає мешканців бути пильними й подбати про відповідність легендування, перевірити гаджети й подбати про "чистоту" в будинках", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину територій звільнять дипломатичним шляхом – Кулеба

Посилення терору пов'язане з тим, що Кремль отримав дані закритого соціологічного дослідження щодо суспільно-політичної ситуації на півострові. Воно показало, що навіть ті мешканці, які раніше підтримували війну РФ проти України, нині вже апатичні до підтримання Москви. Це ж стосується й тих росіян, які переселилися до Криму впродовж восьми років окупації.

"Російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсона від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям. Центр національного спротиву закликає бути особливо уважними усіх мешканців ТОТ і вкотре наголошуємо на якісній та відповідальній підготовці ваших операцій та акцій", ‒ ідеться в повідомленні.

У Криму російські окупанти змушують людей здавати гроші на армію РФ. Таким чином імітують волонтерство, передає Центр національного спротиву.

Українська влада розглядає варіант видворення всіх громадян Росії з тимчасово окупованого Криму після його звільнення. Ідеться саме про громадян РФ, які отримали це громадянство за межами окупованого Криму. Про це у колонці "Української правди" повідомила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі незадоволені ставленням мешканців Криму до війни ‒ на півострові посилюють терор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути