пʼятниця, 22 липня 2022 15:19

У Корбана вилучили паспорт, коли той хотів вʼїхати в Україну

У Корбана вилучили паспорт, коли той хотів вʼїхати в Україну
Прикордонники аргументували свої дії указом президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства. Фото: dnpr.com.ua

У голови територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники вилучили український паспорт, коли той хотів вʼїхати в Україну.

Зараз він перебуває на кордоні. Про це повідомив адвокат Корбана Андрій Йосипов, а також співрозмовники з його оточення в коментарі "Українській правді".

За словами адвоката, на кордон прибули представники Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчуки "відмивали" російські гроші – СБУ назвала суму

Сам Корбан підтвердив, що у нього забрали паспорт та не пропускають в Україну, передає "РБК-Україна".

Прикордонники аргументували свої дії указом президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства.

"В результаті я не можу тепер в'їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по "Дії", ніяк. По суті, застряг тут у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що не зрозуміло за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад (до Польщі – Gazeta.ua)", – сказав Корбан.

Водночас джерело видання у правоохоронних структурах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорти Корбана не дійсні.

21 липня радник президента Сергій Лещенко розповсюдив інформацію, що нібито Геннадія Корбана, олігарха Ігоря Коломойського та співголову забороненої у березні 2022 року партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича позбавили українського громадянства. Лещенко послався на указ Зеленського, але його немає на сайті президента.

Зараз ви читаєте новину «У Корбана вилучили паспорт, коли той хотів вʼїхати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути