середа, 10 липня 2013 12:13

У копанці втопився 2-річний житель Рівненщини

У копанці втопився 2-річний житель Рівненщини
Фото: newskaz.ru

Учора ввечері потонув у копанці біля батьківської хати маленький мешканець Старого Села Рокитнівського району Рівненської області. У вівторок 9 липня дворічний Микола Пишняк бавився з іншими дітьми поблизу свого подвір'я на вулиці Центральній. Доки матір відволіклася – заліз до неглибокого ставка, однак вибратися звідти самотужки не зміг. Інші діти також не змогли порятувати свого товариша. Трагедія сталася близько 17-ої години.  

"Батька вдома не було, він працює у лісництві. А матір перевантажена домашніми справами – на ній все господарство та шестеро дітей. Миколу вона залишила самого всього на пару хвилин, - розповідають у сільській раді. – Невідомо як, але малий заліз чи впав до тої копанки. Там глибини трохи менше метра, але для малої дитини і того забагато. Такі копанки у нас часто риють біля городів та сараїв, щоб трохи осушити ґрунт і уникнути підтоплення господарства, бо ми живемо у болотистій місцевості".  

Мертвого сина виявила у воді матір, яка саме вернулася подивитися, куди зник малюк. Жінка витягла сина з води і намагалася робити штучне дихання. Однак це не допомогло.

"За дитиною треба глядіти кожну мить. Але батькам більше співчуваємо, ніж ганимо. Пізно сварити їх за недогляд – вони й так уже покарані смертю малого. Насправді, матері дуже важко не залишати немовля без нагляду, бо треба і щось по господарству зробити, і обід приготувати. А старші діти не завжди допомагають у вихованні молодших, - додають селяни. – Родина багатодітна, порядна, роботяща. Коли буде похорон, поки не оголошували. Сьогодні зранку хлопчика тільки повезли на розтин".  

Це уже друга за півроку смерть дитини від утоплення у Старому Селі. Нагадаємо, 16 квітня при схожих обставинах загинув місцевий 2-річний Артем Даниш. Його так само батьки залишили одного на кілька хвилин, а хлопчик утік і упав у копанку біля хати, де захлинувся водою. Артем також був шостою наймолодшою дитиною у багатодітній родині.

Зараз ви читаєте новину «У копанці втопився 2-річний житель Рівненщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути