вівторок, 07 травня 2013 09:24

У КНДР скасували режим найвищої боєготовності та відвели балістичні ракети

У КНДР скасували режим найвищої боєготовності та відвели балістичні ракети
КНДР скасувала режим найвищої бойової готовності. Фото: euronews.com

КНДР скасувала режим найвищої бойової готовності, що діяв у країні, та зняла зі стартового майданчика на узбережжі балістичні ракети середньої дальності "Мусудан".

Про це повідомило сьогодні південнокорейське агентство Ренхап з посиланням на урядові джерела в Сеулі.

Така ж інформація надійшла і від неназваних джерел в американському військовому відомстві. Там заявили, що загрози пуску ракет найближчим часом немає.

Нагадаємо, дві балістичні ракети "Мусудан" на мобільних пускових установках раніше були розгорнуті на східному узбережжі КНДР у порту Вонсан. Неодноразово офіційна північнокорейська пропаганда раніше заявляла, що військові бази США на території Південної Кореї, Японії, а також на острові Гуам перебувають у межах досяжності її засобів озброєння. Це змусило Південну Корею і Японію значно посилити свою протиракетну оборону, а США підтвердили готовність забезпечити безпеку своїх азіатських союзників в умовах загроз з боку КНДР.

/media/video/496055/1_496055.mp4

Спостерігачі зазначають, що Північна Корея відвела ракети напередодні американо-південнокорейського саміту у Вашингтоні у вівторок, який повинен стати для Пхеньяна сигналом єдності двох країн у галузі протистояння військовим загрозам КНДР. Водночас у Вашингтоні звернули увагу на те, що останнім часом Пхеньян дещо знизив тон військових загроз. Офіційний представник Пентагону Джордж Літтл напередодні сказав у зв'язку з цим, що пауза в провокаційних заявах є хорошим знаком.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР скасували режим найвищої боєготовності та відвели балістичні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути