субота, 21 січня 2017 14:18

У Києві хотіли вбити народного депутата

У Києві хотіли вбити народного депутата
Фото: 0342.ua

У столиці 20 січня намагалися вбити народного депутата України.

Про це на брифінгу у суботу повідомив голова СБУ Василь Грицак.

"Учора працівники Служби безпеки України викрили, задокументували та на етапі виконання припинили замах на життя державного діяча України - народного депутата. За нашими даними, операцію з фізичної ліквідації народного депутата планували, готували і контролювали з території Російської Федерації", - сказав Грицак.

Він продемонстрував відеозаписи розмов організатора замаху з виконавцями, які свідчать про російський слід у замаху.

"Це дає нам підстави зробити припущення про причетність до організації вбивства державного діяча спецслужб Російської Федерації. Організатор замаху - уродженець РФ, який тривалий час жив у Харківській області. З початком військових дій на Донбасі 2014 року виїхав у ЛНР. Вступив до незаконного воєнізованого формування, обіймав одну з середніх керівних ланок. Опікувався питаннями, пов'язаними з проведенням диверсійної роботи на нашій території", - розповів глава СБУ.

Зараз організатор перебуває в російському Бєлгороді. Виконавці замаху раніше відбували покарання у Криму. Їх затримали силовики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік убив товариша пострілом в обличчя

31 грудня ввечері на Київщині між депутатом Сергієм Пашинським і жителем Васильківщини стався конфлікт. Політик застосував вогнепальну зброю і прострелив опонентові ногу.

У поліції повідомили, що нападником на нардепа виявився 38-річний житель Васильківcького району, якого притягували до кримінальної відповідальності за завдання легких тілесних ушкоджень.

Зараз ви читаєте новину «У Києві хотіли вбити народного депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути