субота, 11 березня 2023 10:16

У Китаї вступив на пост новий прем'єр

У Китаї вступив на пост новий прем'єр
У Китаї вступив на посаду новий прем'єр. Фото: glavcom.ua

Уряд Китаю очолив колишній очільник міського комітету Комуністичної партії Китаю у Шанхаї та близький соратник китайського лідера Сі Цзіньпіна Лі Цян.

Він вступив на посаду прем'єра Державної ради Китаю. Це ‒ друга за значущістю посадою в країні, повідомляє Reuters.

Сі Цзіньпін поклав на нового главу уряду відповідальність за відродження економіки, яка постраждала від обмежень, пов'язаних з Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умову, яку має виконати Китай для досягнення миру в Україні

63-річний Лі Цян відомий як прагматичний і дружний до бізнесу політик. Він стоїть перед непростим завданням підтримати нерівномірне відновлення Китаю в умовах глобальної нестабільності і слабкої довіри до уряду серед представників бізнесу.

Видання зазначає, що Лі Цян вступає на посаду на тлі зростання напруженості у відносинах Китаю із Заходом через низку питань. Зокрема на тлі дій США, спрямованих на блокування доступу Пекіна до ключових технологій. А також у той час, коли багато світових компаній диверсифікують ланцюги поставок, щоб збалансувати вплив Китаю через політичні ризики та перебої, спричинені пандемією Covid.

Лі Цян замінить Лі Кецяна, який йде у відставку після десяти років перебування на посаді прем'єра, протягом яких його роль неухильно зменшувалася, оскільки Сі посилював свою владу і скеровував другу за величиною економіку світу в більш державницьке русло.

Сі Цзіньпін знову став лідером сучасного Китаю. Політик отримав безпрецедентний третій термін голови КНР.

24 лютого під час пресс-конференції Володимир Зеленський заявив про плани зустрітися із Сі Цзіньпіном. Також Зеленський побачив у "мирному плані" Китаю "зрозумілі пункти". А також думки, "з якими він і весь світ не погоджується".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї вступив на пост новий прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути