середа, 12 травня 2021 11:10

У Карпатах відлига: є небезпека сходження лавин

У Карпатах відлига: є небезпека сходження лавин
У зв'язку з відлигою в Карпатах, у високогір'ї східної частини Закарпатської області та Івано-Франківської області зберігається сніголавинна небезпека 3 рівня. Фото: facebook.com/chornogora.rescue112

12 травня, у зв'язку з відлигою в Карпатах, у високогір'ї східної частини Закарпатської області та Івано-Франківської області зберігається сніголавинна небезпека 3 рівня.

Вранці на горі Піп Іван Чорногірський в Івано-Франківській області зафіксували +7°С, повідомила пресслужба ДСНС України з посиланням на Укргідрометцентр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристи загинули під лавиною

"Станом на 08:00, 12 травня на г. Піп Іван Чорногірський ясно, вітер західний 2-3 м/с. Температура повітря +7°С", - повідомили на Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.

27 квітня о 16:00 гірські рятувальники знайшли тіло туриста-киянина, що заблукав у районі гори Гемба на Закарпатті ще 13 лютого. Тоді 40-річний чоловік разом із товаришем разом вийшли в гори, аби покататися на лижах. Але в умовах поганої видимості друзі заблукали. Намагаючись знайти дорогу, вони загубили один одного. Пошукові роботи тривали 21 день, аж до 5 березня. Згодом, коли зійшов сніг, рятувальники відновили пошуки.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах відлига: є небезпека сходження лавин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути