понеділок, 05 грудня 2022 22:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні "спакували" поплічника Сальдо: в СБУ розкрили цікаві деталі
3

Служба безпеки України затримала в Херсоні екскерівника банку РФ. Він мав увести в місті "рубльову зону", за вказівкою гауляйтера Володимира Сальдо.

Пособника ворога виявили під час стабілізаційних заходів у Херсоні, повідомили в СБУ.

"Зловмисником виявився керівник колишньої філії підконтрольного РФ "Международного расчетного банка", який відкривав свої "відділення" в окупованих районах півдня України. Саме через цю російську "фінустанову" гауляйтер Володимир Сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських "представництв" країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала посібника ворога у Херсоні
Фото: СБУ
СБУ затримала посібника ворога у Херсоні
СБУ затримала посібника ворога у Херсоні

Через введення "рубльової зони" на окупованій частині Херсонщини, росіяни планували забезпечити додаткові надходження до бюджету РФ.

"Більша частина з отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України. Для реалізації проєкту агресор планував використати "досвід" створення розгалуженої мережі російського "расчетного банка" у захоплених районах Донецької та Луганської областей", - додали в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили колаборантку, яка депортувала українців у Росію

Своє робоче місце арештований облаштував у будівлі захопленого українського банку.

"Перебуваючи на "посаді", ворожий поплічник змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях і відраховувати частину прибутків на користь окупаційної адміністрації. Після звільнення Херсону зловмисник спробував "залягти на дно" в одній із міських лікарень. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали", - підсумували у службі.

Співробітники Служби безпеки України у понеділок, 5 грудня, завітали до об'єктів, якими користується РПЦ в Україні на Полтавщині.Зокрема, йдеться про Мгарський Спасо-Преображенський чоловічий монастир Полтавської та Миргородської єпархії та єпархіальне управління Кременчуцької та Лубенської єпархії.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні "спакували" поплічника Сальдо: в СБУ розкрили цікаві деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути