середа, 18 червня 2014 12:39

У Харкові вчителі та школярі штурмували школу через побори
9

Фото: Анна Лакиза

17 червня батьки, школярі та вчителі харківської середньої загальноосвітньої школи №2 I-III ступенів, що по вулиці Харківських дивізій у Фрунзенському районі міста, зібралися біля приміщення закладу. Заявили про побори в школі. Повідомили, що за три роки роботи директора Ірини Рогової з них щомісяця збирають кошти на ремонт школи, але робіт не проводять.

"Цього року мій син пішов у перший клас. Нам зразу сказали здавати по 200 гривень на потреби школи, - розповіла матір першокласника Галина Курбацька. - Нам дали квитанції з поміткою благодійного фонду, але без печатки. І самі не знаємо, чи він існує і куди йдуть гроші".

"Два роки тому за батьківські гроші в розмірі 22 тисячі 400 гривень ніби то замовили двері та вікна. Привезли тільки мотлох — двоє квартирних міжкімнатних дверей з тонких дощок, - розказала Алла Іванова, вчитель російської мови та літератури, колишній завуч".

Десятикласники відмовилися здавати гроші на потреби школи.

"Збираємо тільки на класні потреби. Наш класний керівник виступає проти поборів. Директору це не подобається. Тому зараз вчительку звинувачують в побитті дитини. Ми знаємо, що це неправда, - розповів десятикласник Данило Губенко".

Батьки написали звернення в прокуратуру Фрунзенського району. Від інших батьків та вчителів правоохоронці отримали зустрічне звернення. Зараз в школі проводять перевірки.

За дві години до батьків, вчителів та учнів з адміністрації школи ніхто не вийшов. Журналіста в приміщення не пустили.

 

Зараз ви читаєте новину «У Харкові вчителі та школярі штурмували школу через побори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути